Foto: LETA
Pašmāju populārās un šlāgermūzikas mīļotāji ar lielu nepacietību gaida komponista Raimonda Paula un dzejnieka Guntara Rača lielkoncertu 22. augustā, kurā būs dzirdamas abu mākslinieku populārākās dziesmas.

Lai gan Rača dzejnieka talants sabiedrībā bieži vien nopelts un izsmiets, maestro ir pārliecināts, ka viņam ar Guntaru izveidojusies laba sadarbība.

"Ja labi meklē, kur piesieties, par jebkuru dziesmu kaut ko var pateikt. Manuprāt, popmūzikas un šlāgermūzikas žanra dziesmu tekstu rakstīšanā Guntars ir ļoti labi piešāvies, un esmu apmierināts ar viņa darbu.

Savā laikā izveidojām dziesmu Cāļus skaita rudenī un vēl daudzas citas, kuras joprojām ir tautā populāras un iemīļotas," sarunā ar DELFI Izklaidi stāsta maestro.

Pauls ir pārliecināts - visiem labs nekad nebūsi. Cilvēku gaumes ir dažādas, tādēļ nebūtu korekti Raču saukt par sliktu dzejnieku.

"Tad jau redzēs, kā koncertā mūsu repertuāru uzņems publika, bet vairākkārt esmu pārliecinājies, ka cilvēki zina šīs dziesmas un dungo tām līdzi.

Tas ir gaumes jautājums. Ir cilvēki, kas neklausās Latvijas radio 2 un nopeļ tā repertuāru, taču tas joprojām ir radio, kuru Latvijā klausās visvairāk. Līdzīgi ir ar manām un Rača kopdziesmām - citi slavē, citi nopeļ," saka Pauls.

Maestro atceras, ka arī dzejniekam Alfrēdam Krūklim, kurš sacerējis tekstus tādām populārajām pašmāju dziesmām kā Mežrozīte un Teic, kur zeme tā, sākumā bija jāuzklausa pārmetumi, taču, par spīti tam, dziesmas kļuvušas par klasiku.

"Vienīgais, ko varu pateikt: man ir žēl, ka pēdējā laikā nav nācies sastapt un ievērot jaunus un talantīgus tekstu autorus. Sešdesmitajos un septiņdesmitajos gados parādījās vairākas uzlecošās zvaigznes. Šobrīd pietrūkst jaunu dzejnieku," noslēgumā saka Pauls.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!