Foto: DELFI

Leģendārā pašmāju skatuves māksliniece Olga Rajecka (attēlā) nekad nav vairījusies publiski paust savu viedokli par dažādām norisēm šovbiznesā un ārpus tā, un šonedēļ, viesojoties Radio SWH raidījumā Rutuļa teritorijā, viņa visnotaļ skarbus vārdus veltījusi pašmāju jaunās paaudzes izpildītājiem.

Stāstot par savu muzikālo karjeru, Rajecka sarunā ar Normundu Rutuli atzina, ka viņa nekad nav dziedājusi repertuāru, kurš pašai nepatīk un kuru kāds viņai uzspiež. Tas arī ir viens no viņas panākumu noslēpumiem.

"Man ir savu fani, kas nāk gadiem līdzi. Kādreiz mūziķiem, grupām un dziedātājiem bija savi fani, un es esmu ļoti priecīga par to, ka man viņi ir. Daudziem, kas tagad dzied kaut ko, paši nezina ko, diez vai būs fani, kas nāks līdzi 35 gadus.

Ir jābūt savai mūzikai. Ir jābūt savam komponistam, kas raksta, vai arī pašam jāraksta. Ir jāaizrauj ar sevi un savu mūziku, lai cilvēki nāktu uz koncertiem. Ja tu izpildīsi tikai koverus, tev nekā nebūs. Ja tev nebūs savas mūzikas, tev nebūs savu fanu," analizējusi Rajecka.

Tāpat viņa norādījusi, ka jaunie skatuves mākslinieki vairs nevēlas mācīties dziedāt - tā vietā viņi izvēlas dalību talantu šovos. Ar savu piemēru pieredzes bagātā dziedātāja arī aicināja jauniešus daudz vairāk piedalīties dažādos muzikālos konkursos ārpus Latvijas robežām.

"Konkursu ir ļoti daudz. Vajag tikai braukt, samaksāt dalības maksu un piedalīties, lai pēc tam gadiem ilgi nav kauns, piemēram, par Eirovīziju," norādīja Rajecka.

Tiesa, neraugoties uz skarbajiem vārdiem, ko viņa veltīja jaunajiem talantiem, arī latviešu mūsdienu populārajā mūzikā ir pāris apvienības, kuras Rajeckai tomēr patīk. Starp saviem favorītiem viņa minēja grupas Instrumenti un The Sound Poets, kā arī Edgara Šubrovska jauno apvienību Manta, kurai gan ātrumā nevarēja atcerēties nosaukumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!