Foto: Mango

Leģendārā kvarteta Eolika daiļrades cienītāji ir nobažījušies, ka šonedēļ sākusies cīņa starp grupas dalībnieku Viktoru Zemgalu un kolektīva jubilejas turnejas menedžeri Juri Milleru varētu novest pie grupas izjukšanas, tomēr Eolikas spilgtākā pārstāve Olga Rajecka (attēlā) šīs runas noliedz.

Mango jau informēja, ka šīs nedēļas sākumā publiski tapa zināms par Zemgala un Millera konfliktu - abi kungi neslēpa, ka viņu starpā radušās domstarpības, kas novedušas pie tā, ka Zemgals no grupas īsi pirms vērienīgās jubilejas tūres beigām aizgājis.

Uz šo paziņojumu nekavējoties reaģēja arī atsevišķi pašmāju mediji, publicējot maldinošas ziņas, ka Eolika ir izjukusi, bet Rajecka sarunā ar izklaides portālu Mango atklāja, ka šīs baumas neatbilst patiesībai un grupa turpina savu tūri.

"Šis konflikts ir Jura un Viktora personīgie rēķini, kuriem nav nekāda sakara ar Eoliku. Nevajag tajā jaukt iekšā grupu. Mēs turpinām darīt to, kas mums patīk, un uzstājamies. Ja Viktors grib publiski mazgāt netīro veļu, lai viņš to dara. Es tam nepievienošos," savu nostāju pauž Olga.

Viņa neslēpj, ka viss notikušais viņu ļoti ietekmējis un radījis liekus satraukumus. Tāpat Olga ļoti pārdzīvojot to, ka konflikts starp Milleru un Zemgalu satraucis arī grupas fanus, kuriem radusies situācija varētu šķist ļoti netīkama.

Skaidrojot iemeslus Zemgala aiziešanai no grupas, Rajecka noraida sava kolēģa izteiktos pārmetumus grupas tūres menedžerim.

"Es kopš februāra nestrādātu kopā ar cilvēku, ja viņš nebūtu profesionālis vai nespētu pildīt savus pienākumus. Millers ir labs menedžeris, un es par viņu nevaru teikt neko sliktu, jo man viņš neko sliktu nav izdarījis. Man pret viņu pretenziju nav," sadarbību ar Milleru raksturo Rajecka.

Tūres koncertu laikā organizācija bijusi vislabākajā līmenī - grupa ar autobusu nogādāta uzstāšanās vietās, neviens koncerts neesot nokavēts, aparatūra vienmēr bijusi kārtībā un pēc koncertiem visi grupas dalībnieki izvadāti pa mājām.

Arī Zemgala runas par to, ka Millers grupa palicis parādā, esot nepatiesas. "Mums viss ir samaksāts, bet pēc koncerta Dzintaru koncertzālē Viktors pēkšņi vēlējās saņemt neadekvāti lielu honorāru. Tad arī radās pirmās nesaskaņas," atzīst Rajecka un uzsver, ka neviens cits no grupas dalībniekiem "apbižots" nekad neesot juties.

"Viss bija superīgi. Viss bija izdarīts un atlika tikai kāpt uz skatuves, lai dziedātu. Viktoram laikam ir aptumšojies prāts. Viņš, visticamāk, vēlējās uztaisīt skandālu, lai par sevi atgādinātu. Lai jau viņš ārdās - varbūt tā viņam ir pēdējā agonija," kolēģa rīcību raksturo Olga.

Dziedātāja ir neizpratnē par to, kā cilvēks ar tik lielu dzīves un skatuves pieredzi spējis uzvesties tik nekorekti, un medijiem sūdzēties par notikušo.

"Viktoram visi ir slikti, bet es domāju, ka nepaies ne piecas minūtes un viņš zvanīs, lai lūgtu piedošanu," uzskata Rajecka, bet uz jautājumu, vai viņi ņemtu Zemgalu atpakaļ kolektīvā, tiešu atbildi sniegt nespēj, atkārtojot, ka tas esot mūziķa un Millera konflikts, kam ar grupu esot mazs sakars.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!