Foto: F64

Populārā šlēgergrupa Tranzīts šovasar nospēlējusi grandiozu koncertu sēriju Latvijā un pēdējā laikā daudz viesojusies arī ārzemēs, un tās līderis Ralfs Rubenis (attēlā) atklāj mākslinieku panākumu noslēpumu, kam nav nekāda sakara ar narkotikām un tieksmi pēc lētas slavas.

"Joprojām ar grupu braukājam pa koncertiem, pēdējā gada laikā trīs reizes esam koncertējuši arī ārzemēs. Tie bija koncerti Anglijā un Īrijā pie ārzemju latviešiem, bet mūs priecīgi pārsteidza tas, ka uz koncertiem nāca arī lietuvieši un dažādi krāsainie," par grupas aktualitātēm sarunā ar izklaides portālu Mango stāsta Ralfs.

Savulaik Ralfs vadīja muzikālo raidījumu Tvaix, kurā apmācīja jaunos mūziķus šovbiznesa gudrībās, un nu viņš kā mūzikas eksperts var teikt, ka šobrīd ir ideāls brīdis, kad jaunajiem talantiem sākt veidot karjeru.

"Trakais pārmaiņu laiks ir beidzies - šodien katrs pats var izdot savu albumu un reklamēt to sociālajos tīklos; mūziķi vairs nav atkarīgi no ierakstu kompānijām. Otrs pluss - cilvēki beidzot ir izslimojuši to trako slimību, kas saucās poproks, kad tikai šis mūzikas stils bija kruta, bet deju mūziku vispār neuzskatīja par mūziku," stāsta Ralfs.

Mūziķis priecājas, ka arvien populārāki kļūst dažādu hitu remiski. Viņš neskopojas ar padomiem un labprāt palīdz "izsisties" jaunajiem mūziķiem, un viņa galvenais padoms jaunajiem, rakstot dziesmas, ir neiespringt par to, kas modē.

"Pašlaik skaitās, ka pops - tas ir kruta, taču jāatceras, ka dziesmai jābūt nevis vienkārši aktuālai, bet tādai, lai cilvēki to klausītos arī pēc desmit gadiem," skaidro profesionālis.

Arī grupas Tranzīts hiti joprojām ir topā tāpēc, ka mūziķis, tos rakstot, ielicis visu savu sirdi, nedomājot par to, cik dziesma būs vai nebūs aktuāla. "Es nevaru būt balts - tas ir kaut kas pāri visam, to joprojām prasa visās ballītēs," smejas Ralfs.

Kā vienu no panākumu atslēgām viņš min arī to, ka grupa Tranzīts pati organizē savus koncertus un Ralfs pēc tiem arī spēlē ballīti kā dīdžejs. Grupai ir laba tehnika, tāpēc koncertu apmeklētāji pēc tam nevar sūdzēties par kvalitāti.

"Ne velti arī Prāta vētra savas karjeras sākumā ņēma labāko tehniku, iebrauca parādos, bet, kā redzam, tas atmaksājās," spriež grupas Tranzīts līderis.

Tiesa, arī Tranzīta fanu loku ekonomiskā krīze krietni vien paplucinājusi. "Ja agrāk bija tā, ka, braucot uz koncertu, jau zinājām, kurā vietā stāvēs kurš atbalstītājs, krīzes laikā uz koncertiem nāca tikai tie, kam hormoni plosās," smejas Ralfs, priecājoties, ka tagad, kad situācija uzlabojusies, grupai uzrodas atkal jauni fani.

Mūziķa dienas režīms šo gadu laikā izveidojies pavisam neparasts - viņš mostas tikai ap četriem pēcpusdienā, lai varētu izturēt nakts ballītes.

"Ja mūziķis dzīvo kā normāls cilvēks, viņš pēc koncerta nevar izkāpt no mašīnas, un tas nav labi. Tāpēc, ja gribi būt īsts mākslinieks, labāk gulēt līdz pēcpusdienai un naktī strādāt. Mēs, mūziķi, jau strādājam visu laiku - arī sapņošana mums ir darbs, jo tādā veidā krājam iespaidus," atklāj mūziķis.

Rrubenis piebilst, ka nekad nav lietojis narkotikas, lai gūtu iespaidus dziesmu sacerēšanai.

"Kādreiz mūziķi lietojas ripas, LSD un citus preparātus, lai gūtu eiforiju un varētu radīt mūziku, bet mēs nekad tā neesam darījuši. Mani iedvesmo citas lietas, piemēram, vieta, kurā dzīvoju - Stāmeriena Gulbenes novadā. Te dzīvot ir pavisam citādāk, nekā skriet Rīgas straujajā tempā," uzskata šlāgermūzikas varonis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!