Reiniks uzvar leišu šovā "Bērnu balss"  (1)

Foto: DELFI.lt

Pirmdien, 25. aprīlī, Lietuvā noslēdzās telekompānijas TV3 šovs Vaikų balsas 2011 jeb Bērnu balss, kurā "Gada dziesmas" nominācijā uzvarētāja laurus plūca latviešu dziedātājs Lauris Reiniks (attēlā) ar kompozīciju Aš bėgu.

Ar aizvadītās vasaras hita Es skrienu versiju lietuviešu valodā Reiniks piedalījies jau vairākos kaimiņvalsts televīzijas šovos un guvis nedalītas lietuviešu simpātijas, ko apliecina arī viņa panākumi ikgadējā dziesmu konkursā Lietuvos Daina - šajā konkursā Reinika dziesma iekļuva labāko pieciniekā.

Šonedēļ latviešu dziedātājs guvis vēl vienu, daudz nozīmīgāku atzinību - konkursā Vaikų balsas, kas veidots kā ASV populārais šovs Nickelodeon Kid's Choice Awards un ilga aptuveni trīs mēnešus, Reiniks iekļuva superfinālā divās nominācijās - "Gada dziesma" un "Gada mākslinieks".

Kategorijā "Gada mākslinieks" trīs izpildītāju konkurencē latviešu dziedātāju ar pāris simtu balsu pārsvaru pārspēja populārais lietuviešu dziedātājs Marions Mikutavičus, bet par "Gada dziesmu" skatītāju balsojumā tika atzīta Reinika kompozīcija Aš bėgu.

"Liels paldies Lietuvai! Esmu tiešām patīkami pārsteigts un laimīgs! Skatītāju vērtējums man vienmēr ir bijis vissvarīgākais, un, ja savu viedokli pauž arī bērni un pusaudži, tas ir īpaši vērtīgi, jo viņi visu pasaka, kā ir. Lietuvas tautas balsojums šova superfinālā parādīja, ka mūzikai nav robežu un viņi mīl Aš begu, un ir mani pieņēmuši savā valstī kā savējo. Tas man daudz nozīmē! Īpaši tāpēc, ka esmu latvietis", savās sajūtās pēc šova dalījies Reiniks.Paralēli Lietuvas iekarošanai Reiniks nav aizmirsis arī par Igauniju - aizvadītajā nedēļas nogalē savas daiļrades cienītāju vērtējumam nodeva dziesmas Pasakā igauņu versijas Linnamuinasjutt videoklipu - tajā pašmāju dziedātājas Aishas vietā Reinika partnere ir lietuviešu dziedātāja Luisa Verka.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!