Foto: LETA

Šīs nedēļas sākumā kļuva zināms, ka dīdžejs un ētera personība Eduards Švāns (attēlā) atlaists no darba raidstacijā Rīga Radio, kurā vadīja rīta programmu Cēliens. Viņš par to paziņoja ar mikroblogu vietnes Twitter starpniecību.

Virtuālās sarunas ar modes blogeri Agnesi Kleinu laikā, Švāns it kā "starp citu" pieminēja, ka atlaists no darba, un, kā varēja secināt pēc dīdžeja tālākajiem ierakstiem, viņš pirms tam nemaz nav nojautis, ka tiks atstādināts no amata.

Savu versiju par notikušo DELFI Izklaidei sniedz arī viens no Rīga Radio dibinātājiem un vadītājiem Kristaps Zīds, paskaidrojot, ka, lai gan Švāns jau sociālajos tīklos paziņoja par atlaišanu, lēmums no vadības puses vēl nemaz nebija noticis.

"Šī saruna vēl nebija līdz galam pabeigta, bet, izlasot ziņu interneta medijos, sapratu, ka tagad tā ir pabeigta. Gribējām ar viņu visu izrunāt līdz galam, taču tagad izskatās, ka sadarbība patiešām ir beigusies un atpakaļceļa vairs nav. Vairs nekādas pārrunas ar Švānu nav bijušas," savu komentāru sniedz Rīga Radio dibinātājs.

Zīds skaidro, ka radio viņam vienmēr bijusi sirdslieta un par biznesu to nosaukt ir grūti, taču pieņemts lēmums nedaudz "pievilkt jostu", un, veicot vairākas aptaujas, secināts, ka klausītāji Rīga Radio ēterā visaugstāk vērtē mūzikas daudzveidību, nevis ētera cilvēkus, tādēļ nolemts nedaudz izmainīt kārtību, kāda bija līdz šim.

"Mēs veicām aptauju starp reklāmdevējiem un arī klausītājiem. Rezultātā secinājām, ka muzikālais formāts, nevis konkrētas ētera personības ar konkrētiem raidlaikiem, ir tas, ko klausītāji novērtē Rīga Radio ēterā.

Turklāt ētera personības ir dzīvi cilvēki, katrs ar saviem uzskatiem un vēlmēm - mākslinieki. Nav kontroles iespējas - tie ir indivīdi, uz kā radio nevar turēties. Manuprāt, Radio 101, kurš vairs neeksistē, to spilgti pierādīja. Šādam formātam nav nākotnes.

Man gan nav nekādu pretenziju pret Švānu - es viņam novēlu veiksmi. Vienkārši žēl, ka neizdevās situāciju atrisināt un izrunāt līdz galam," stāsta Kristaps.

Lai gan turpmāk Rīga Radio koncentrēsies uz mūziku, nevis ētera personībām, vadība ir atvērta jauniem projektiem un sadarbībām. Nav nekāda pamata baumām par to, ka radio varētu izbeigt savu darbību.

26. septembrī atsāksies arī Rīga Radio koncerti ceturtdienās, kas būs klausāmi dzīvajā ēterā, kā arī apmeklējami klātienē un skatāmi interneta vietnē videobars.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!