Pēdējā laikā kā sēnes pēc lietus Latvijā parādījušies dažādi reperi, un šonedēļ pie pašmāju šovbiznesa debesīm uzmirdzējušas jaunas zvaigznes – hip hopa apvienība Rīgas centrs un kolorītais reperis Kārlis.

Otrdien, 19. maijā, reperu apvienība klausītāju novērtējumam sniegusi savu pirmo singlu Kas tas i pa čali, kas ir pirmais skaņdarbs no gada nogalē gaidāmā albuma Nauda, un vienas diennakts laikā dziesma un tās videoklips, kurš ieturēts labākajās hiphoperu tradīcijās, pašmāju interneta vidē jau iemantojis visnotaļ lielu popularitāti un atzinību.

"Cienot žanra tradīcijas, es runāju tieši un par svarīgo - es runāju par sievietēm un naudu. Dziesmas galvenais varonis Kārlis ir jebkurš jauns vīrietis, tas ir jebkurš Rīgas Kārlis, kuru grib sieviete, dziesmā saukta par Alisi," vēstīts apvienības oficiālajā paziņojumā.

Hip hopa apvienība Rīgas centrs dibināta 2015. gadā, un tā, kā jau noprotams pēc nosaukuma, galvenokārt darbojas galvaspilsētas centrā, turklāt reperus no guļamrajoniem strauju popularitāti iemantojušie hiphoperi neuzskata par īstiem māksliniekiem.

"Mēs gribējām jums pateikt to, ko jūs jau zināt - jums reāli nesanāk un jūs s***jat. Mainiet nodarbošanos, sāciet dziedāt," vēsta Rīgas centra pārstāvis, kurš vēlējās palikt anonīms.

Kā sarunā ar DELFI Izklaide pastāstīja viens no Rīgas centra dalībniekiem, dziesma un videoklips tapis kā savdabīgs sveiciens repera Kārļa un viņa mīļotās sievietes Alises kāzām, kuras norisinājušās aizvadītajā nedēļā.

Tāpat jāatzīmē fakts, ka vērīgākie skatītāji un klausītāji, iespējams, Rīgas centra reperī Kārlī saskata zināmu līdzību ar pašmāju indīroka grupas Momend līderi Kārli Jostu.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!