Foto: Vida Press

Leģendārā dziedātāja, aktrise un nebēdnīgā skaistule Marianna Feitfula (attēlā) ir gana skandaloza personība – savulaik viņa ne tikai pārgulējusi ar trim Rolling Stones dalībniekiem, bet pat "tusējusi" ar mūsu pavāru Mārtiņu Rītiņu.

Rītiņš vienmēr bijis liels Feitfulas daiļrades cienītājs - pavārs jau kopš 17 gadu vecuma seko līdzi viņas gaitām un uzskata dziedātāju par ikonu.

"Kad Marianna sāka dziedāt, viņas balss bija kā mazam eņģelītim, bet vēlāk - aizsmakusi kā Marlēnai Dītrihai. Jaunībā esmu ar viņu Londonā tusējies," žurnālā Privātā dzīve Feitulas balss izmaiņas raksturo Rītiņš.

Pagājušā gadsimta septiņdesmitajos gados pavārs dzīvojis Londonā un bijis biežs Čelsijas krodziņu viesis.

"Arī Mariannai patika apgrozīties Čelsijas krodziņos. Laika gaitā sākām atpūsties vienā kompānijā. Tas bija laiks, kad dziedātājai bija problēmas ar narkotiku atkarību, tiesa, man nekad viņa nepiedāvāja pamēģināt apreibinošās vielas. Dziedātāja mēdza atpūsties kopā ar aktrisi Heiliju Milzu," sarunā ar DELFI Izklaidi atmiņās gremdējas Rītiņš.

"Tas bija jaunības trakums. Ar Feitfulu nerunājām par globālām un dziļām tēmām, vienkārši baudījām dzīvi, jautri pavadījām laiku un atpūtāmies," atklāts ir Rītiņš.

Pavārs stāsta, ka viņam patīk pilnīgi jebkas, ko Marianna dzied. Viņš parasti klausās plates, jo kompaktdiskiem ir citādāka skaņa, turklāt no katra Feitfulas albuma viņam ir vairākas plates, jo tās klausoties nodilst. Dzīvajā izpildījumā viņš Feitfulu klausījies Latvijā, Londonā un divas reizes Kanādā.

"Kāpēc man viņa patīk? Laika gaitā viņas balss ir dramatiski mainījusies. Tā ir kļuvusi dziļāka, seksīgāka un zemāka - tā saucamā viskija balss," piebilst Rītiņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!