Foto: Reuters/EPA/Scanpix/LETA/Publicitātes foto
Jau otrdien teju visa Eiropa sekos līdzi "Eirovīzijas" dziesmu konkursa pirmajam pusfinālam, kurā kā otrie uz skatuves kāps mūsu "Citi zēni" ar dziesmu "Eat Your Salad". Cik spēcīgs ir mūsu pusfināls, ar kādām dziesmām šogad mirdzēs pārējās valstis un vai mūsējiem ir izredzes tikt finālā?

Uz karstajiem jautājumiem, pa vienai vien šķetinot pirmā pusfināla dziesmas, atbildēja trīs vietējie "Eirovīzijas" eksperti – Toms Akmens, Jevgenijs Panaščiks un "Delfi" sociālo tīklu redaktors Edgars Bāliņš, kurš pats šobrīd atrodas Turīnā un dzīvajā redzējis "Citu zēnu" konkurentu sniegumu "Eirovīzijas" mēģinājumos.

Albānija. Ronela Hajati – "Sekret"



Toms: Pērn konkursu atklāja lietuvieši "The Roop", šogad gods tiek Ronelai un atkal nebūs iemesla sūdzēties, ka pirmā dziesma ir garlaicīga. Tieši otrādi, Ronelas dziesma uzskatāma par soli prom no tipiskās albāņu formulas sūtīt dāmu ar balādi albāniski un finišēt kaut kur divdesmitnieka beigās. Šoreiz būs dāma ar atraktīvu dziesmu, kura tomēr paliks divdesmitnieka beigās, un man šāda dziesma ir gluži pa prātam.

Jevgenijs: Šogad Albānijas pārstāve Ronela lēma atturēties no lielām, vokāli spēcīgajām balādēm, tik ļoti Albānijai raksturīgs elements "Eirovīzijas" kontekstā. Dziedātāja lēma iet deju mūzikas žanra virzienā, apvienojot to ar izsmalcinātu horeogrāfiju, kuru Eiropas raidstaciju apvienība vienubrīd jau pat paspēja atzīt par pārāk provokatīvu.

Edgars: Ja producenti šo dziesmu ielika pirmo, tā paredzēta kā īsts "bengeris", kas atklāj šovu un notur uzmanību. Vai Ronelai tas izdosies? Gan jau. Bet mēģinājumos un soctīklos redzētais liek domāt, ka ar priekšnesumu tomēr viss nav līdz galam kārtībā. Katrā ziņā garlaicīgi nebūs!

Latvija. "Citi Zēni" – "Eat Your Salad"


Toms: Tieši trīs mēnešus pēc "Supernovas" fināla jau paguvu aizmirst, kāpēc izvēlējāmies šos bāleliņus kā pārstāvjus – viņi māk atraktīvi uzstāties. Uzstāšanās prasme ir labi cēlusi viņu akcijas un beidzot varam atviegloti nopūsties – cerības uz finālu ir pamatotas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!