Foto: Artūrs Martinovs

Sestdienas, 26. janvāra, vakarā tiks dots starts Latvijas Televīzijas rīkotajam autoru un izpildītāju konkursam "Supernova 2019", kurā par tiesībām Latviju pārstāvēt starptautiskajā dziesmu konkursā "Eirovīzija" sacentīsies 16 mākslinieki. Viņu vidū ir arī dziedātāja Samanta Tīna, un šonedēļ viņa plašākas sabiedrības novērtējumam sniegusi savu "eirodziesmu".

Samanta ar dziesmu "Cutting the Wire" uz skatuves kāps konkursa pirmajā pusfinālā sestdien. Kā atklāj pati māksliniece, viņas "eirodziesma" tapusi dziesmu rakstīšanas nometnē "Riga Live 3". Dziesma sakomponēta astoņās stundās, kopā sanākot trim nepazīstamiem un dažādiem cilvēkiem.

""Cutting the Wire" ir dziesma par spēku, kas nepieciešams, lai saņemtos un pārgrieztu saites ar grimstošām attiecībām, pasargātu sevi no strupceļa. Tas nekad nav viegli, bet ir jāiemācās cienīt un mīlēt sevi – tikai pašpietiekams cilvēks ir gatavs īstai un abpusējai mīlestībai," par kompozīciju stāsta Samanta.

Skatuves māksliniece "YouTube" šonedēļ izplatījusi kompozīcijas liriku video un atklāj – beidzot viņa atradusi savu īsto dziesmu.

"Šī dziesma ir mana! Noteikti! Beidzot! Paldies Lisbee Stainton un Arnim Račinskim par šo kopdarbu, šķiet, esmu sadzirdēta, kas ir tas, kā vēlos, lai skan, un kas ir tas, kas mani raksturo un par ko man ir, ko teikt! Šī dziesma, neatkarīgi, no sekmēm konkursā, tiks iekļauta manā koncertprogrammas repertuārā un dzīvos ilgi gan Latvijā, gan Lietuvā. Jau nevaru sagaidīt, kad varēšu kāpt uz "Supernovas" skatuves," prieku pauž māksliniece.

Jau vēstīts, ka tiks aizvadīti divi pusfināli, no kuriem pirmais gaidāms 26. janvārī, bet otrais – 2. februārī. Savukārt konkursa "Supernova 2019" lielais fināls notiks 16. februārī, un tad arī izšķirsies, kurš iegūs tiesības Latviju pārstāvēt "Eirovīzijā".


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!