Foto: F64

Aizvadītās nedēļas nogalē norisinājās Eirovīzijas dziesmu konkursa nacionālā atlase, kurā ar kompozīciju Stay startēja arī dziedātāja Samanta Tīna (attēlā centrā). Viņai izdevās iekļūt labāko trijniekā, taču, par spīti tam, mūziķe nolēmusi, ka turpmāk konkursā vairs nepiedalīsies.

Jau vēstīts, ka nacionālajā atlasē negaidīti triumfēja apvienība Aarzemnieki ar dziesmu Cake to Bake, un publiskajā telpā joprojām norisinās karstas diskusijas par konkursa rezultātiem. Tā, piemēram, dziedātāja Samanta Tīna nolēmusi pašmāju Eirovīzijai mest mieru.

"Esmu nolēmusi iepauzēt Eirovīzijai un, kamēr nekas netiks mainīts nolikumā, konkursā nepiedalīšos," sarunā ar DELFI Izklaide savu nostāju pauž Samanta.

Samanta ir pārliecināta, ka Eirovīzijas nacionālās atlases vairs nevajadzētu rīkot vispār. Tā vietā jāizveido profesionāļu komanda, kurā būtu autori, horeogrāfi, gaismotāji, producenti, komponisti, režisori un citi kompetenti radošās sfēras darboņi, kuri kopīgiem spēkiem radītu "eirodziesmu" un priekšnesumu.

"Šie paši cilvēki pēc saviem ieskatiem, nevienu nelobējot, arī varētu izvēlēties pašmāju mūziķi, kurš dziesmu izpildītu uz lielās Eirovīzijas skatuves. Mums beidzot jāpierāda, ka Latvija var iekļūt finālā.

Esmu sapratusi, ka nacionālā atlase ir nevajadzīgs pasākums. Cik esmu runājusi ar saviem kolēģiem, daudzi vairs nepiedalās, jo konkursa nolikumā nekas nemainās. Rodas iespaids, ka nacionālā atlase ir ņirgāšanās par mūziķiem un viņu ieguldīto darbu," stāsta Tīna.

Tiesa, pagaidām dziedātājai ir grūti spriest, vai tuvākajā laikā kaut kas konkursa nolikumā varētu mainīties, taču viņa ir stingri nolēmusi, ka Eirovīzijas nacionālajās atlasēs viņa nepiedalīsies.

Savukārt taujāta, kāds ir mūziķes viedoklis par apvienību Aarzemnieki un kādas, viņasprāt, ir dziesmas Cake to Bake izredzes lielajā Eirovīzijā, kas maijā norisināsies Kopenhāgenā, Tīna paskaidro, ka par nacionālās atlases uzvarētājiem viņai nav nekādu komentāru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!