Foto: Publicitātes foto

10. februārī apritēs pieci gadi, kopš mūžībā devās šlāgergrupas "Duets Sandra" soliste Sandra Brīnuma. Viņai par godu Saulkrastu kultūras centrā dueta fani aicināti bez maksas apmeklēt piemiņas koncertu, portālam "Delfi" teic mākslinieces atraitnis Andris Brīnums.

Muzikālā apvienība "Duets Sandra" tā pašreizējā sastāvā izpildīs populārākos hitus no dueta pirmsākumiem līdz mūsdienām. Uz vietas būšot arī iespēja iegādāties dueta albumus CD formātā.

Kā radās leģendārais duets? Latvija nesen bija atguvusi neatkarību, sadzīves grūtību vēl bija daudz, un sabiedrība ilgojās pēc viegluma un bezrūpības. Sandra Brīnuma dziedāja par dzīvi. Atskaņotās dziesmas, visbiežāk ar viņas mūziku un vārdiem, pauda dueta radošo attieksmi pret ikvienu dzīves situāciju. Tā bija ballīšu un brīvā laika mūzika, kurā ik pa laikam ieskanējās arī satīrisks skatījums uz visu jauno, kas ienācis mūsu sadzīvē un politikā.

Īpašu popularitāti izpelnījās vienkāršas ballīšu dziesmas, piemēram, "Mazcenas mobilais" un citas.
Lustīgi dziedot šlāgerdziesmas, Sandra vēl nezināja to, ka slimība dienu pēc dienas atņems dārgāko, kas viņas radošajā dzīvē bija – balsi. Un pēc tam arī viņu pašu.

Naktīs zilie zvaigžņu rati, par kuriem Sandra dziedāja deviņdesmitajos, rāmi apspīd viņas piemiņas vietu Saulkrastu kapsētā. Sandra Brīnuma, multiplās sklerozes nomocīta, devās mūžībā 2017. gada 10. februārī.

Tagad "Duetā Sandra" dzied viņas vīrs Andris Brīnums un Andris Roga. Brīnums divus gadus pēc Sandras nāves apprecējās vēlreiz un ir laimīgs kopā ar Oksanu, kura pieņēmusi Brīnuma uzvārdu.

Sandra un Andris laulībā bija nodzīvojuši 35 laimīgus gadus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!