Krievijas pilsētā Voroņežā atrastas postpadomju kulta grupas Сектор газа ģitārista Vadima Gluhova, kurš bija bez vēsts pazudis jau šī gada janvārī, mirstīgās atliekas.

"Voroņežas pilsētas teritorijā pie militārā aerodroma Балтимор atrasts 46 gadus vecā grupas Сектор газа dalībnieka Vadima Gluhova līķis. Šobrīd rajona izmeklēšanas orgāni veic pārbaudi, lai noskaidrotu vīrieša nāves cēloņus," teikts Krievijas Federācijas Izmeklēšanas komitejas paziņojumā.

Gluhovs bez vēsts pazuda 2011. gada 18. janvārī, un kopš tā laika par viņa atrašanās vietu nekas nebija zināms. Patiesībā līķis tika atrasts jau 9. aprīlī, tomēr tikai pēc piecām dienām viņa personību izdevās identificēt. Pagaidām nav zināms, cik sen Gluhovs ir miris, bet viena no versijām ir tāda, ka vīrietis miris no spēcīgiem apsaldējumiem.

Панк-жлоб-рок-группа Сектор газа dibināta 1988. gada 9. jūnijā Voroņežā. Tās līderis visu laiku bijis vokālists un dziesmu autors Jurijs Hojs (īstajā uzvārdā Kļinskihs). Savu nosaukumu grupa aizguva no savas dzimtās pilsētas industriālā rajona, kas pārmērīgo dūmu mutuļu dēļ tautā bija iesaukts par "Gāzes sektoru".

Vadims Gluhovs grupai pievienojās 1993. gadā, un spēlēja tajā līdz 2000. gadam, kad tā izjuka Hoja nāves dēļ. Pēc tam mūziķis spēlēja vairākās mazpazīstamās grupās, kā arī ar Hoja brāļadēlu Juriju Japrincevu kā vokālistu dažas reizes ne visai veiksmīgi centās reanimēt leģendāro grupu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!