Foto: Kadrs no video
Milzu popularitāti šajā pavasarī iemantojusi Ukrainas grupas "Грибы" dziesma "Тает Лёд" – divu nedēļu laikā tās skatījumu skaits "YouTube" vietnē pārsniedzis 25 miljonus un turpina augt.

Līdz šim jau zināmu popularitāti iemantojusī muzikālā apvienība no Kijevas ar dziesmu "Тает Лёд" strauji kļuvusi par īstu sensāciju – tai līdzi skandē puiši, naktīs izklaidējoties pie automašīnām, un tīmeklī kā no pārpilnības raga birst memes un dažādas versijas par hitu.

Krievijas medijos hits tiek raksturots kā "muzikāla epidēmija" un pasludināts par vienu no šī gada populārākajām dziesmām krievu valodā.

Viens no dziesmas neticamo panākumu iemesliem noteikti ir klipa varoņu deja – gluži vai hipnotizējoša ritmiska viegla iesēšanās ceļgalos, ko ir ļoti viegli atkārtot pat galīgam neprašam deju mākslā.

To, kādu ietekmi "Грибы" dziesma atstājusi uz popmūzikas vidi, apliecina tas, ka "ledus kušanas" neprātā iesaistījies pat Krievijas popmūzikas karalis Filips Kirkorovs.

Aizvadītajā nedēļā savu versiju par hitu piedāvāja arī populārais sarunu šova "Вечерний Ургант" vadītājs Ivans Urgants, un arī tā iemantojusi lielu atsaucību – dažu dienu laikā parodijas skatījumu skaits pārsniedzis piecus miljonus.

Grupa "Грибы" šovbiznesā uzmirdzēja pērnā gada pavasarī, un tai jau iznākuši divi albumi. Nesen apvienība devās tūrē pa Krieviju, bet iemesls prieciņam ir arī apvienības faniem no Latvijas – sociālajos tīklos un grupas mājaslapā pieejamā informācija liecina, ka 12. maijā muzikālie asprāši uzstāsies klubā "First" Andrejsalā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!