Foto: DELFI

Otrdien, 19. februārī, "Delfi TV" ar Jāni Domburu studijā viesojās grupas "Instrumenti" pārstāvji Reinis Sējāns, Jānis Šipkēvics un Gatis Zaķis. Aizvadītās nedēļas izskaņā Latvija izraudzījās savu pārstāvi "Eirovīzijā", un trijotne atklāja savas domas par starptautisko konkursu, kas ik gadu pie TV ekrāniem pulcē miljoniem skatītāju.

Jāatzīmē, ka Sējāns un Šipkēvics reiz jau pabijuši uz "Eirovīzijas" skatuves. 2006. gadā, kad konkurss notika Grieķijā, abi pārstāvēja Latviju vokālās grupas "Cosmos" sastāvā un ierindojās 16. vietā.

Šipkēvics sarunā ar Domburu pauda nostāju, ka nevajadzētu pārvērtēt konkursa nozīmi. "Nedrīkst pārvērtēt konkursa nozīmi globālajā mūzikas tirgū," savas domas atklāja mūziķis, piebilstot, ka Latvijas pārstāvjiem, duetam "Carousel", konkursā novēl visu to labāko.

"Šī dziesma, ko es dzirdēju, kas ir deleģēta, manuprāt, ir brīnišķīga," piebilda Šipkēvics.

Savukārt Sējāns pauda viedokli, ka vēsture jau pierādījusi – "Eirovīzijā" nekas nav prognozējams. "Es neesmu drošs, ka tur ir mūzika pats centrālais," sacīja Sējāns, un Šipkēvics piebilda, ka viņš "Eirovīziju" vairāk redz kā sociālu, nevis muzikālu fenomenu.

Arī Zaķis piekrita, ka muzikālā vērtība "Eirovīzijā" nav svarīgākā, bet gan tas, kā un kādiem līdzekļiem māksliniekam trīs minūtēs izdodas iegūt klausītāju un skatītāju uzmanību, kā arī piebilda – viņaprāt, konkurss ir pārvērtēts.

Tajā pašā laikā Šipkēvics un Sējāns norādīja – "Eirovīzija" mūziķiem ir lieliska vieta, kur gūt jaunus iespaidus un izmēģināt visus svaigākos tehnoloģiskos skatuves jauninājumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!