Foto: DELFI

Lieldienu brīvdienās Krievijas mediju izklaides ziņu virsrakstos gozējās skandalozās grupas Leningrad vārds – no apvienības neskaidru iemeslu dēļ aizgājusi pievilcīgā soliste Alisa Voks (attēlā).

Daudziem vēl spilgtā atmiņā ir ugunīgā Leningrad dalībniece Jūlija Kogana ar spēcīgo balsi un garajām kājām, bet jau pāris gadus viņas vietā publiku priecēja un uzkurināja blondā Alisa.

Nesen grupa klajā laida dziesmu Экспонат, kas kopā ar atraktīvo videoklipu par Labutēna kurpēm iemantoja lielu popularitāti gan Krievijā, gan ārpus tās robežām.

Pēc panākumiem daudzus pārsteidza pēkšņais pavērsiens grupā – Alisa muzikālo apvienību pametusi, bet grupas līderis Sergejs Šnurovs jeb Šnurs Krievijas medijiem sniedzis visai neskaidrus paskaidrojumus, liekot uzvirmot dažādiem minējumiem.

Par grupas pamešanu Alisa savus fanus informēja Instagram tīklā – kā aiziešanas iemeslu viņa norādīja vēlmi uzsākt solokarjeru un izteica lielu pateicību Šnuram par dāvāto pieredzu un dotajām iespējām.

Šnura komentārs bijis daudz dzēlīgāks – viņš norādījis, ka no "viduvējām dziedātājām" izveido "zvaigznītes", liekot publikai viņas iemīlēt.

"Manis izdomātās un kolektīva radītās mītiskās varones diezgan ātri un naivi sāk pašas ticēt savai dievišķajai dabai. Bet ar dievietēm mēs nemākam," Alisas aiziešanu komentējis Šnurs.

Viņš arī steidzis paziņot, ka Alisai savos solopriekšnesumos stingri aizliegts izpildīt populāro kompozīciju Экспонат, lai gan daudzi uzskata, ka tieši viņa šo dziesmu padarījusi par īstu hitu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!