Foto: LETA

Trešdienas, 7. maija, vakarā, restorānā Bibliotēka N°1 pulcējās pašmāju klasiskās mūzikas gardēži, lai tiešraidē baudītu Vīnes Valsts operā iestudēto Džuzepes Verdi izrādi Nabuko ar izcilā spāņu tenora Plasido Domingo dalību.

Starp pasākuma viesiem bija pianists Vestards Šimkus ar sievu, operdziedātāju Elīnu, modes mākslinieks Bruno Birmanis, fotogrāfs Valts Kleins, kinokritiķe Daira Āboliņa, bijušais politiķis Valdis Birkavs ar kundzi (attēlā) un citi kultūras cienītāji, bet vislielāko uzmanību izpelnījās operdziedātāja Kristīne Opolais.

"Priecājos, ka operas izrādes filmē. Būtiski, lai lielākajai daļai iedzīvotāju, it sevišķi tiem, kas ikdienā netiek uz operu, ir iespēja to noskatīties. Video priekšrocība ir pietuvināti redzēt emocijas un sejas - gluži kā kino! Kamera rāda to, ko nav iespējams noslēpt," par iespēju skatīties operas tiešraidi priecājusies Opolais.

"Galvenā priekšrocība ir būt klāt notikumā, piemēram, skatoties Keitas Midltones un Lielbritānijas prinča Viljama kāzas vai prezidenta zvērestu. Kultūras notikumiem biežāk ir unikalitātes efekts. Ja ir tehniskais atbalsts un atbilstošā kvalitāte, tad noteikti gribētu skatīties Vīnes operu arī mājās," Samsung piedāvāto iespēju atzinīgi novērtējis Birmanis.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!