Foto: F64

Jau kopš aizvadītā gada vasaras virmo baumas, ka tradicionāli Jūrmalā notiekošais jauno izpildītāju konkurss Jaunais vilnis meklē citu norises vietu, un šonedēļ Krasnodaras apgabala gubernators Aleksandrs Tkačovs apstiprinājis – tiesības rīkot festivālu ieguvuši Soči.

"Vēlos padalīties ar priecīgu vēsti. Mēs esam ieguvuši tiesības uzņemt Jauno vilni. Es uzskatu, ka tās nav tikai mūsu mazās uzvaras. Ar šo pasākumu mēs piesaistīsim daudz tūristu, piepildīsim viesnīcas, radīsim jaunas darba vietas," Krievijas medijiem lepojies Tkačovs.

Neoficiāli ziņas par to, ka tieši Soči izkonkurējuši tādas vietas kā Kaļiņingradu un Jaltu, parādījās jau aizvadītajā nedēļā. Tiesa, kā norāda skeptiskāki cilvēki, pilnīgi skaidrs Jaunā viļņa tālākais liktenis būs tikai tad, kad šo ziņu apstiprinās festivāla organizatoru pārstāvis Igors Krutojs.

Soču paziņojumu piesardzīgi liek uztvert arī pērnā gada decembrī izskanējusī ziņa - festivāla organizatoru piekrišanu rīkot Jauno vilni saņēmusi Krima

"Ir vienošanās starp republikas galvu Sergeju Aksenovu un Maskavu, producentiem un Krievijas valdību un iepriekšēja piekrišana," Krievijas medijiem pirms nepilna mēneša apstiprināja Krimas kultūras ministre Arīna Novoseļska.

Jau vēstīts, ka novembrī festivāla organizators Igors Krutojs pavēstīja - tiekot meklēta jauna festivāla norises vieta.

Īsi pēc paziņojuma Krievijas mediji jau steidza vēstīt, ka izvēle ir izdarīta un Jaunais vilnis 2015 notikšot Sanktpēterburgā, bet pats Krutojs šādu versiju nosaucis par muļķībām, norādot, ka piemērotāko vietu festivālam viņš ar komandu izvēlēsies līdz Jaunajam gadam. 

Pagaidām Krutojs oficiālu paziņojumu par to, ka festivālam, kas kopš 2002. gada notiek Jūrmalā, atrasta jauna mājvieta, nav sniedzis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!