Foto: Privātais arhīvs

Ceturtdienas, 29. augusta, vakarā ar krāšņu un iespaidīgu koncertu Sočos izskanēja festivāls "Jaunais vilnis", kura ietvaros notika arī jauno izpildītāju konkurss.

Jau vēstīts, ka pēc divu gadu pārtraukuma konkursā atkal bija pārstāvēta arī Latvija. Šis gods bija uzticēts grupai "Radio trio", kurā apvienojušās dziedātājas Gabriēla Zvaigznīte, Madara Dzintara-Pluša un Katrīna Anna Vīgante. Viņas kopvērtējumā izcīnīja septīto vietu.

Noslēguma koncertā tika apbalvoti konkursanti un uzstājās spožākās Krievijas un kaimiņzemju estrādes zvaigznes.

Uz skatuves kāpa un publiku priecēja Filips Kirkorovs, Sofija Rotaru, Leonids Agutins, Vladimirs Presņakovs, Sergejs Lazarevs, Andželika Varum, Feduks, Ņuša un vēl daudzi citi. Vakara īpašā viešņa bija britu popzvaigzne Rita Ora.

Jau vēstīts, ka konkursā šogad triumfēja Albānijas pārstāve Inisa Neziri. Savukārt no otrās līdz sestajai vietai ierindojas divi Krievijas, Kubas, Ukrainas un ASV pārstāvji.

Konkursā šogad piedalījās 13 talantīgi mūziķi no 11 dažādām valstīm. Žūrijas sastāvā līdzās citiem jomas profesionāļiem gozējās arī mūziķis Intars Busulis.

Latvijas dziedātāji konkursā ir uzvarējuši divas reizes – 2004. gadā uzvaras laurus plūca grupa "Cosmos", bet gadu vēlāk konkursā triumfēja Intars Busulis, kurš šogad bija arī konkursa žūrijā. Savukārt 2016. gadā Sočos Latviju pārstāvēja dziedātāja Samanta Tīna.

View this post on Instagram

#здесьвсе ❤️❤️❤️ СПАСИБО!!! #новаяволна2019

A post shared by New Wave / Новая волна (@newwave_official) on Aug 29, 2019 at 1:57pm PDT

Šis bija jau piektais gads, kad savulaik Jūrmalā notikušais festivāls norisinās Sočos. Runas par "Jaunā viļņa" aiziešanu no Jūrmalas sākās jau 2014. gada konkursa norises laikā, kad pasākuma rīkotājs Igors Krutojs bija ņēmis ļaunā Latvijas ārlietu ministra Edgara Rinkēviča pēdējā brīdī pirms konkursa noteikto aizliegumu Latvijā iebraukt nu jau nelaiķim Josifam Kobzonam, Valērijai un Oļegam Gazmanovam. 2015. gada sākumā oficiāli tapa zināms, ka konkurss tiek pārcelts uz Sočiem.

View this post on Instagram

foto @dubroale 💖

A post shared by Radio trio (@radio_trio) on Aug 29, 2019 at 8:39am PDT

View this post on Instagram

✨✨✨✨ 🌊Представляем победителей Новой Волны 2019!! @newwave_official ... 🌊Первое место - INIS NEZIRI @inis_neziri (Албания ) Победителя наградил председатель жюри Игорь Крутой ___ 🌊Второе место -группа Davincies @davincies_official (Россия) ___ 🌊Певица Iliana Sanchez @iliana.sanchez92 из Кубы , заняла третье место, и получила из рук Игоря Николаева легендарную хрустальную «волну» ... Поздравляем победителей !!!! ___ Красоту творим любовью ПЕРСОНы ❤️❤️❤️ #персонарекомендует #имиджагентствоперсона #выездныеимиджуслуги #newwave2019 #новаяволна2019

A post shared by Имидж-Агентство Персона (@persona_agency) on Aug 29, 2019 at 3:26pm PDT

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!