Foto: Mango

Leģendārais trimdas latviešu ansamblis Čikāgas piecīši šajā nedēļas nogalē ar diviem koncertiem noslēgs savu augusta sākumā uzsākto Latvijas koncertturneju, un, kā atzinuši paši grupas dalībnieki, līdz ar to uz visiem laikiem beigsies grupas darbība.

Jau kopš turnejas sākuma, kas veltīta grupas 50. jubilejai, dažādos medijos izskanējis, ka šīs, iespējams, patiešām būs grupas atvadas no saviem klausītājiem, bet tagad to oficiāli apstiprinājis arī viens no piecīšiem - Armands Birkens (attēlā).

Sarunā ar izdevumu SestDiena viņš paziņojis, ka 20. augustā paredzētā uzstāšanās Rīgas svētku lielkoncertā Mežaparkā arī būs pēdējā reize, kad grupa kāps uz skatuves.

Zīmīgi, ka atvadas no klausītājiem notiks uz tās pašas skatuves, kur 1989. gadā grupa sniedza pirmo koncertu Latvijā, kas kļuvis par emocionāli iespaidīgāko uzstāšanos Čikāgas piecīšu pastāvēšanas vēsturē.

"Mežaparkā nemaz nevaram ieiet bez šīm atmiņām. Tā kā šī ir atvadu tūre, interesanti, ka tieši tur loks noslēgsies, izskanēs Čikāgas piecīšu pēdējā dziesma dzīvajā izpildījumā. Liktenīgi un simboliski," atzinis Birkens, kurš pats piecīšiem pievienojies 19 gadu vecumā.

"Tas ir skumji. Dziedot pēdējās dziesmas, būs jādomā par kaut ko citu, lai neuznāk raudiens. Bet kā ansamblis tur atvadīsimies. Visam pienāk savs laiks," stāstījis Čikāgas piecīšu dalībnieks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!