Foto: Privātais arhīvs

Pie Latvijas šovbiznesa debesīm atgriežas Solvita Avakjana (attēlā) jeb vienkārši Sola, ko savulaik pazinām kā ilggadējo grupas A-Europa dejotāju, kas vēlāk kļuva par grupas līdera Artūra Duboka mīļoto sievieti un meitiņas mammu. Pēc skaļas šķiršanās no dzīvesbiedra un aiziešanas no grupas Sola gatava atgriezties. Šoreiz – kā dziedātāja.

Sapnis par dziedāšanu Solai bijis jau no bērnības, taču dzīve iekārtojusies tā, ka viņa savu dzīvi saistījusi ar dejošanu. "Pirms A-Europa biju go-go dejotāja, dejoju visos naktsklubos Rīgā. Ja skatītos manu CV, visa mana karjera saistīta ar dejošanu. 14 gadus veltīju sevi dejām. Bet visu laiku gribējās arī dziedāt," sarunā ar DELFI Izklaide savu stāstu atklāj Sola.

Pēc šķiršanās no vīra Sola sapratusi, ka laiks īstenot savu sapni, lai tas nepaliek tikai par sapni. "Pēc šķiršanās sešus mēnešus nodzīvoju Anglijā. Atgriezos un biju gatava turpināt dejot A-Europa sastāvā, bet Artūrs [Duboks] teica, ka viņš to vairs negrib.

Saistībā ar meitas audzināšanu mums viss kārtībā, bet profesionālajā jomā viņš vairs nevēlas būt saistīts ar mani," stāsta Sola. Viņa apņēmusies izsisties pati, kas gan neesot viegli.

"Protams, būtu vieglāk, ja man būtu menedžeris. Ja būtu sponsors, jau divus albumus būtu ierakstījusi. Tagad visu daru pati. Rakstu vārdus, meklēju puišus, kas raksta man mūziku. Nupat atradu labu leiblu Maskavā, kas drīzumā publicēs manu dziesmu," stāsta dziedātāja. Viņa ierakstījusi jau sešas dziesmas un nedomā apstāties.

"Es patiešām gribu ar savu mākslu nest mīlestību cilvēkiem. Un protams, es gribu gūt popularitāti un nest Latvijas vārdu pasaulē. Skatos uz Krieviju, tur ir liels tirgus. Taču karjeras vārdā Latviju pamest netaisos, lai gan man bijuši piedāvājumi ar mūziku labi nopelnīt Anglijā. Man ir skumji, ka cilvēki brauc projām.

Pagaidām izpildu dažādu mūziku, vēl esmu sava īstā stila meklējumos. Esmu ļoti liela melomāne, klausos dažāda veida mūziku, man patīk stilīga mūzika. Bet negribu, lai mani salīdzina ar A-Europa," nākotnes plānus ieskicē Sola.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!