Foto: Publicitātes foto

Turpinot šķetināt mūsu kārtējās "Eirovīzijas" neveiksmes iemeslus, "Delfi" vērsās pie Latvijas delegācijas vadības un "Sudden Lights" priekšnesuma režisora ar jautājumu, kāpēc eiropiešiem mūsu puišu sniegums nešķita balsošanas vērts. TV režisors Juris Matuzelis skaidro, ka atdeve bijusi vairāk nekā pilnīga, taču "atkal Eiropa mūs nesaprata".

Sociālajos tīklos skatītāji analizē, ka "Sudden Lights" dziesmai kā tādai nav itin nekādas vainas un arī muzikāli priekšnesums bijis labā līmenī, tomēr cilvēkiem ļoti pietrūcis paša šova – "Aijā" izskanēja un tā arī pazuda iespaidīgu šovu – pat balagānu – ēnā. Mūs nesaprata, bet spilgtos māksliniekus uztvēra pat ļoti labi un arī iebalsoja finālā.

Pašmāju mūzikas metrs Maestro Raimonds Pauls otrdienas rītā "Delfi" komentēja, ka citas valstis šajā sarīkojumā ierasti iegulda milzīgus naudas līdzekļus. Līdzīgi saka arī Latvijas pārstāvju delegācijas vadītājs Guntars Gulbiņš: "Mums ir jākonkurē ar ļoti turīgām un milzīgām valstīm, kas uz konkursu ierodas ar piecas līdz desmit reizes lielāku budžetu. Tas ir izaicinājums, ko mēs nevaram mainīt ne viena, ne trīs, ne piecu gadu laikā," spriež Gulbiņš.

Priekšnesums ticis novērtēts kā ļoti labs

Kā "Delfi" skaidro šova līdzautors Juris Matuzelis, kārtējās neveiksmes iemesls drīzāk meklējams ārkārtīgi spēcīgajā konkurencē, jo pati mūsējo uzstāšanās bijusi labā līmenī. "Visu izdarījām uz 200%, bet atkal Eiropa mūs nesaprata. Nozares profesionāļi no ārvalstīm ļoti atzinīgi novērtēja mūsu priekšnesumu," saka Matuzelis.

Delegācijas vadītājs Gulbiņš zina teikt, ka priekšnesumu kā ļoti labu atzīmēja arī televīzijas profesionāļi no britu raidorganizācijas BBC, kas šogad rīko "Eirovīziju". Tāpat viņš min kaismīgo "Eirovīzijas" fanu un šīs tematikas blogeri Viljamu Lī Adamsu, kurš Latvijas sniegumu nosauca par vislabāko starp visām 37 šā gada dziesmām.

"Tas pierāda, ka cilvēki, kas šajā konkursā novērtē kvalitāti, mūs novērtē īpaši augstu," skaidro Gulbiņš.

Kopumā Latvijas delegācija ir apmierināta ar Liverpūlē paveikto: "Esam priecīgi par redzēto TV ekrānā, un esam īpaši priecīgi, ka priekšnesumu novērtēja Latvijā," – tā delegācijas vadītājs.

Jāpiezīmē, ka kopējās "Eirovīzijas" dalības izmaksas Latvijas Televīzija parasti publisko maija izskaņā.

Kā zināms, Latvija arī šogad nespēja kvalificēties "Eirovīzijas" finālam. Mūsu puiši uzstājās kā ceturtie no 15; šogad pirmo reizi pusfināla iznākumu noteica tikai skatītāju balsojums bez žūrijas iesaistes. Ceturtdien gaidāms otrais pusfināls (tajā redzēsim gan Lietuvu, gan Igauniju), bet sestdien, 13. maijā, kļūs zināma šā gada "Eirovīzijas" labākā dziesma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!