Foto: DELFI

Svētdien, 3. martā, telekanālā TV3 skatītāju vērtējumam nodotais vērienīgā televīzijas projekta Koru kari 3 pirmais raidījums piesaistījis ievērojamu uzmanību ne tikai televīzijas skatītāju, bet arī mūzikas profesionāļu aprindās.

Šova tiešraides laikā sociālajos tīklos virmoja dažādi pieņēmumi un pārdomas par koru skanējuma kvalitāti, kritizējot to dalībnieku dziedāšanu uz fonogrammām un tādējādi pārmetot šova veidotājiem sabiedrības maldināšanu.

Šo apstākli jo īpaši uzsvēra izdevniecības MicRec vadītājs Guntars Račs, kā arī mūzikas producents Gints Stankēvičs.

Šajā sakarā Koru karu 3 producente Ilze Ūdre Delfi Izklaidei atklāj muzikālā šova tehniskās nianses, atspēkojot arī koru dalībniekiem veltītos pārmetumus par mutes plātīšanu.

"Tā kā šī televīzijas projekta galvenais uzdevums ir izveidot kvalitatīvu, muzikālu un dinamisku šovu, lai sabalansētu korus pavadošā sastāva dzīvo izpildījumu un solistu skanējumu, koriem tiek izmantota mēģinājumā ierakstīta fonogramma, kas šova tiešraides laikā tiek miksēta ar koru "dzīvo" skanējumu.

Tādējādi visi kori muzikālajā šovā dzied "dzīvajā", bet dziesmu fonogrammas to skanējumu tikai papildina," skaidro Ūdre, piebilstot, ka šādu praksi Latvijā un pasaulē piekopj lielākā daļa mākslinieku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!