Īsi pēc gadu mijas sociālajos tīklos izplatījās skumja vēsts – no nākamās nedēļas sākuma darbu Liepājā pārtrauc leģendām apvītā Latvijas 1. rokkafejnīca, un viens no tās īpašniekiem – Raivo Mediņš (attēlā pa labi) – atzīst, ka šāds lēmums pieņemts ekonomiskās situācijas dēļ.

"Mēs esam ļoti atkarīgi no tā, kā iet liepājniekiem. Tā kā Liepājā esam salīdzinoši liels klubs, mums arī cipari ir vajadzīgi lielāki, nekā citām izklaides vietām," sarunā ar DELFI Izklaide skaidro Raivo Mediņš.

Viņš apstiprina, ka lēmums par rokkafejnīcas slēgšanu ir tikai un vienīgi finansiālu apsvērumu vadīts.

"Citu iemeslu tam nav. Mums pašiem šis ir emocionāli ļoti dārgs projekts, lai to vērtu ciet citu iemeslu dēļ," skaidro Raivo, kurš liepājnieku un pilsētas viesu iecienīto izklaides vietu pirms vairāk nekā desmit gadiem dibināja kopā ar brāli Mareku.

Šo vairāk nekā desmit gadu laikā rokkafejnīcā bija savākts arī bagātīgs pašmāju mūziķu lietu arhīvs - gan apģērbi, gan mūzikas instrumenti, fotogrāfijas un citi suvenīri.

Par šo lietu nākotni pagaidām skaidrības neesot, bet Mediņš pieļauj divus variantus - vai nu lietas tikšot atdotas mūziķiem, vai arī tās pārvedīs uz Rīgā esošo rokkafejnīcu, kas savu darbu turpinās.

Foto galerijā: Latvijas 1. rokkafejnīcas Rīgā atklāšanas ballīte pagājušajā gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!