Foto: Publicitātes attēli

Viens no lielākajiem tiešsaistes filmu portāliem LoveFilm aptaujājis vairāk nekā 2500 kino cienītāju, lai noskaidrotu, kuras lentes skaņu celiņš tiem vislabāk palicis atmiņā. Izrādās, visu laiku neaizmirstamākās kino melodijas gods pieder mūzikai no filmas Zvaigžņu kari.

Amerikāņu režisora Džordža Lūkasa filmas mūzikas autors ir pieckārtējais "Oskara" balvas ieguvējs par labākajiem filmu skaņu celiņiem Džons Viljamss. Viņa mūziku filmai Zvaigžņu kari resurss LoveFilm raksturo kā "izcilu un dramatisku".

Fantāzijas žanra sāgas galvenā muzikālā tēma izrādījās populārāka par slaveno "Bondiānas" mūziku un trillera Žokļi skaņu celiņu, kas ieņēma attiecīgi otro un trešo vietu skatītāju veidotajā topā.

Neaizmirstamāko kino melodiju pirmajā desmitniekā, pēc LoveFilm aptaujas datiem, iekļuvusi arī mūzika filmām Rokijs, Spoku mednieki, Indiana Džonss un Krusttēvs.

Portāla redaktore Helēna Koulija, komentējot aptaujas rezultātus, izteikusies: "Šī aptauja pierāda, cik liela nozīme filmas popularitātes veidošanā ir mūzikai." Pēc viņas vārdiem, skatoties uz populārākās kino mūzikas pirmo desmitnieku, "ir grūti atturēties un nesākt tās dziedāt."

Top-10 filmu muzikālās tēmas (procentos - skatītāju atbalsts)

1. Zvaigžņu kari (16 procenti)

$sound_file = "http://www.delfi.lv/temp/audio/Star_Wars_Soundtrack.mp3"; include "$includes_dir/articleincludes/audioplayer.inc"; ?>

2. Džeimsa Bonda sērijas filmas (10 procenti)

$sound_file = "http://www.delfi.lv/temp/audio/James_Bond_soundtrack.mp3"; include "$includes_dir/articleincludes/audioplayer.inc"; ?>

3. Žokļi (septiņi procenti)

$sound_file = "http://www.delfi.lv/temp/audio/Jaws-theme-song.mp3"; include "$includes_dir/articleincludes/audioplayer.inc"; ?>

4. Rokijs (seši procenti)

5. Uguns rati - Chariots of Fire (5,5 procenti)

6. Spoku mednieki (pieci procenti)

7. Indiana Džonss. Pazudušā šķirsta meklējumos (4,5 procenti)

8. Supermens (četri procenti)

9. Krusttēvs (3,5 procenti)

10. Armijas vads - Platoon (trīs procenti)

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!