Portāls Small Demons uzskaitījis, cik bieži dažādas dziesmas ir pieminētas daiļliteratūras sacerējumos, un izskaitļojis, ka uz doto brīdi literatūrā visbiežāk pieminētā dziesma ir grupas The Beatles (attēlā) kompozīcija Hey Jude.

Aprēķināts, ka atsauce uz Hey Jude ir 55 grāmatās, tostarp Stīvena Kinga, Džona Apdaika un Haruki Murakami darbos, kurš daudz par mūziku rakstīja romānā Norvēģu mežs.

Kopumā sarakstā iekļautas dažādas dziesmas, bet otrajā vietā ierindojusies Elvisa Preslija izpildītā dziesma Heartbreak Hotel, kas pieminēta 51 literārajā daiļdarbā, piemēram, Stīga Larsona dižpārdoklī Meitene ar pūķa tetovējumu.

Trešajā vietā iekļuvusi grupas Led Zeppelin dziesma Stairway to Heaven (pieminēta 46 grāmatās), ceturtajā - ABBA ar Dancing Queen (41 grāmata), bet piektajā - Karla Pērkinsa sacerētā dziesma Blue Suede Shoes (39 grāmatas).

Starp literatūrā visbiežāk minētajām dziesmām pārliecinošā vadībā ir The Beatles kompozīcijas - daudzi auroti uzskatījuši par nepieciešamu savos darbos pieminēt arī tādas dziesmas kā Lucy in the Sky with Diamonds, Eleanor Rigby, I Want to Hold Your Hand, Strawberry Fields Forever un citas.

Ar pilnu portāla Small Demons sagatavoto sarakstu var iepazīties šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!