Foto: RIA Novosti/Sputnik/Scanpix

Negaidīti skaļa skandāla epicentrā nonākusi Krievijas estrādes dīva Alla Pugačova – pārpratuma dēļ publiski izskanēja, ka televīzijas skatītāji vairs nevēlas leģendāro mākslinieci redzēt Jaunā gada šovos, dīva uzmeta lūpu, bet virkne Pugačovas kolēģu metās dāmu aizstāvēt.

Viss sākās, kad Krievijas medijos parādījās informācija par "Pirmā kanāla" ģenerāldirektoram Konstantīnam Ernstam adresētu petīciju, kurā, kā vēstīja virsraksti, tūkstošiem cilvēku pieprasa "aizvākt" Pugačovu no TV ekrāniem gadu mijas pārraidēs.

"Tas, kas notika Jūsu jaunā gada pārraidē, pārkāpa visas robežas.(..) Ticiet man, reti kuram patika atrasties pie galda "Viesos pie Primadonnas"," bija teikts petīcijā, kurai šobrīd atbalstu pauduši jau vairāk nekā 130 tūkstoši cilvēku.

Drīz vien gan internetā publicētās petīcijas autors – Vadims Manukjans no Rostovas pie Donas – steidza precizēt,ka vēstulē Ernstam Pugačovas klātbūtne Vecgada programmā minēta tikai kā piemērs un vēstījuma mērķis neesot bijis vērsties tieši pret šo estrādes zvaigzni, bet panākt, lai "Pirmā kanāla" vadība uzlabo savas pārraides.

Sniega bumba gan vairs nebija apturama – bez īpašas iedziļināšanās petīcijas saturā daudzi turpināja skandēt, ka skatītājiem apnikusi Pugačova, un arī pati Alla Borisovna neklusēja.

"Nu ko, nelabvēļi, uzbudinājāties? Tas ir lieliski! Tātad dzīve turpinās. Bet mans spēks ir fanu mīlestībā un atbalstā. Ir īsta laime kārtējo reizi par to pārliecināties," savā "Instagram" profilā vēstīja Pugačova.

Kolēģi metās aizstāvēt arī komponists Igors Nikolajevs, aktieris un dziedātājs Aleksandrs Bujnovs un citi Krievijas šovbiznesa pārstāvji, kuri bija gatavi uzsākt parakstu vākšanu par to, lai Pugačova no TV ekrāniem nepazustu.

Pati Pugačova par sacelto jezgu gan nepriecājās. Viņa publicēja video, kurā viņas rozā čībiņās ietērptās pēdiņas "vēstīja": "Lūdzu, nevajag uztraukties. Nevajag vākt nekādus parakstus Pugačovas atbalstam. Vissmieklīgākā vēlēšanās taču ir vēlme patikt visiem. Kādam patīk, kādam – nē. Dzīvojam tālāk!" mudināja dziedātāja.

Живем дальше!!!Люблю вас!!!

A video posted by ALLA PUGACHEVA (@alla_orfey) on Jan 10, 2017 at 11:56pm PST

Uz šo video reaģēja krievu šovbiznesa "princis" Nikolajs Baskovs, arī publicējot čību video, kurā aicināja vākt nevis parakstus, bet naudu. "Jo tad, kad jums ir daudz naudas, jūs neinteresē parakstu vākšana," ironizēja Baskova kājeles.

Pugačovas bijušais vīrs – spilgtais Krievijas estrādes izpildītājs Filips Kirkorovs – šo uztvēra kā zibakcijas sākumu un nekavējoties metās filmēt savas pēdas.

"Ja kādam kaut kas nepatīk, nav obligāti mums par to pavēstīt. Mēģiniet šo šoku pārdzīvot patstāvīgi! Jūs interesē, kā mēs reaģējam, kad par mums runā sliktu? Sliktu par mums runā tie, kuri ir sliktāki par mums," vēstīja Kirkorovs.

Protams, ka šis paziņojums tikai piemeta ogles fanu diskusijām – ne viens vien atzina, ka izpildītājs, kura panākumi lielā mērā ir atkarīgi no publikas, nedrīkst paust tik augstprātīgu attieksmi, noniecinot publikas viedokli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!