Foto: Privātais arhīvs

Jau dažas stundas pēc 13. novembrī Parīzē notikušajiem terora aktiem latviešu dziedātāja Laura Raila (attēlā) nāca klajā ar dziesmu I Wanna Pray, lai lūgtu par mieru pasaulē. Diemžēl daudzi nav Railu sapratuši un nosoda mākslinieces vēlmi iedzīvoties uz citu nelaimes.

Kamēr daļa tautas priecājas par emocionālo dziesmu, netrūkst tādu, kuri uzskata - pāris stundas pēc traģēdijas jau laist klajā tai veltītu dziesmu ir prasts biznesa gājiens, kurš nav pelnījis cieņu.

Lai tajā visā viestu skaidrību, Laura spiesta ar atklātu vēstuli vērsties pie visiem klausītājiem. "Vēlos padalīties sajūtās, kas radušās pēc I Wanna Pray izdošanas. Ir ļoti daudz pozitīva, bet diemžēl atrodas arī tādi, kas nez kāpēc nosoda dziesmas iznākšanu tieši Parīzes teroraktu laikā.

Protams, katram ir tiesības uz viedokli, bet mani tas izbrīna, cik ļoti cilvēki konfliktē paši ar sevi. Latvieši svin 11. novembri, 18. novembri, un tik daudzi dziedātāju katru gadu izdod dziesmas, kas veltītas šiem notikumiem. Tikko arī iznāca dziesma Zolitūdes traģēdijas piemiņai.

Kādēļ šīs dziesmas izdotas it kā "laikā", bet manējā dažiem šķiet nelaikā? Dziedātāji runā caur mūziku, un tādā veidā viņi aicina pievērst uzmanību notikumiem," klausītājiem skaidro Raila. Viņa atklāj, ka arī pasaulē slavenā Selīna Diona nupat veltījusi dziesmu Parīzes teroraktiem.

"Dziesma jau skanēja kādā mūzikas balvu pasniegšanas ceremonijā ASV, un visi saprot viņas žestu," uzsver Raila. Tiem, kuri runā, ka viņa esot izmantojusi situāciju, Raila var godīgi atbildēt - jā, protams, ka viņa to darījusi.

"Vai tiešām šo dziesmu vajadzēja izdot Valentīndienā vai 3. augustā? Protams, tā ir ironija. I Wanna Pray nav tukša, tai ir konkrēta nozīme, tā tapa oktobrī, kad arī mani nodarbināja bēgļu jautājums.

Es rakstīju, kā jutos saistībā ar pasaulē notiekošo. Šīs dziesmas mērķis nekad nav bijis stāvēt plauktiņā. Mērķis bija, lai tā sasniegtu pēc iespējas lielāku auditoriju, lai cilvēki apvienotos.

I Wanna Pray vēlas, lai cilvēki pauž labestību viens pret otru, kas pašlaik tik ļoti trūkst. Es lūdzu par mieru pasaulē," izskaidro dziesmas autore.

Lauras vēstījums nav atstājis vienaldzīgus arī citus pašmāju šovbiznesa spīdekļus. Tādi atpazīstami cilvēki kā dizainere Kristīne Deimon un seksa eksperts Edgars Toretto jau izteikušies, ka lepojas ar Railu un novērtē viņas hitu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!