Foto: DELFI

Aizvadītās nedēļas nogalē noslēdzās dziesmu iesniegšana starptautiskā Eirovīzijas dziesmu konkursa Latvijas nacionālajai atlasei – šogad saņemts rekordliels dziesmu skaits, bet Eirodziesmas "veterāni" – grupa Triānas parks – šoreiz konkursā nolēmuši nepiedalīties.

Grupa Triānas parks ar tās līderi Agnesi Rakovsku (attēlā) ir gadiem ilgi bijusi uzcītīgākā tīkotāja kādreiz pārstāvēt Latviju starptautiskajā dziesmu konkursā - par spīti neveiksmēm un tam, ka dažreiz līdz uzvarai pietrūcis tikai nedaudz, Triānas parks nacionālajā atlasē piedalījās piecus gadus.

Vēl aizvadītajā gadā Rakovska sarunā ar DELFI Izklaidi pauda apņēmību piedalīties Eirodziesmā tik ilgi, kamēr skatītāji un žūrija viņus izvēlēsies sūtīt uz lielo konkursu, bet šogad plāns ir mainījies - Triānas parks dziesmu atlasei nav pat iesniedzis.

"Mēs neesam apvainojušies vai kaut kā tā, bet lietas ir mainījušās - saņēmām uzaicinājumu nākamā gada pavasarī pārstāvēt Baltijas valstis nozīmīgā mūzikas konferencē South by Southwest Amerikā, kas ir ļoti svarīgs pasākums. Mums nav tik daudz enerģijas, lai to izdāļātu vēl citiem pasākumiem," sarunā ar DELFI Izklaidi stāsta grupas līdere.

Savu lomu spēlējis ne tikai tas, ka daudz laika un spēka prasa gatavošanās ceļojumam uz ASV, bet arī tas, ka dalība Eirovīzijas nacionālajā atlasē ir "finansiāli izšķērdīgs" pasākums, bet līdzekļi tiek taupīti tālajam braucienam.

Lai gan Agnese nekad nav slēpusi, ka Latvijas pārstāvēšana Eirovīzijā ir viens no viņas lielajiem sapņiem, par jauno notikumu pavērsienu viņa nav sabēdājusies.

"Mēs dosimies pāri okeānam, un prioritātes ir mainījušās. Mēs esam ļoti priecīgi par šo iespēju, un tas ir milzīgs pagodinājums, jo no visām Baltijas valstīm izvēlējās mūs. Protams, ir mazliet jocīgi, jo Eirovīzija gadu gaitā bija kļuvusi par mūsu ģimenes locekli, bez kura vairs nevar dzīvot, bet šī ir jauna iespēja," priecājas Agnese.

Ceļā uz ASV Triānas parks dosies marta sākumā, un dalībnieki ir apņēmības pilni tur uzturēties pēc iespējas ilgāku laiku - jau saņemti vairāki piedāvājumi uzstāties arī ārpus konferences norises vietas, un grupa nopietni gatavojas šim izaicinājumam.

"Mēs braucam parādīt, ka mēs vispār esam un uz ko esam spējīgi. Gribam, lai tur saprot, ka Latvija nav Krievijas pilsēta. Mēs gribam ārzemniekus iepazīstināt ar mūsu valsti un panākt, lai ar mums rēķinās. Teikt, ka gribam "iekarot" Ameriku, ir ambiciozi, bet tas ir labs ilgtermiņa plāns, uz kuru tiekties," smaidot atzīst Agnese.

To, vai Triānas parks nākamgad atkal izmēģinās spēkus Eirodziesmas atlasē, Rakovska prognozēt nevēlas, jo uzaicinājums uz ASV ir pierādījums tam, ka lietas mainās tik strauji, ka tagad kaldināt tik tālus plānus nav iespējams.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!