Foto: DELFI

Lielākā daļa Latvijas sabiedrības no jauno izpildītāju konkursa Jaunais vilnis jau paguvuši atvadīties, bet oficiāla paziņojuma par festivāla aiziešanu no Dzintariem nedz no Jūrmala domes, nedz pasākuma organizatoriem vēl nebija. Tagad šo vēsti apstiprinājis Jūrmalas mērs Gatis Truksnis.

Otrdienas, 3. februāra, rītā Truksnis LNT raidījumā 900 sekundes paskaidroja, ka vēl aizvien nav saņemts oficiāls Dzintaru koncertzāles rezervācijas atteikums no Jaunā viļņa organizatoriem, tomēr festivāla liktenis ir skaidrs.

"Skaidrs, ka Jaunais vilnis Jūrmalā nebūs. Līdz 31. decembrim bija jāpārslēdz konkrēts līgums par konkrētiem datumiem ar konkrētām atrunām. Tas nav izdarīts. Arī publiskajā telpā mēs dzirdam paziņojumus par Sočiem un citas lietas.

Skaidrs, ka mēs neesam strausi, kas bāž galvu smiltīs. Mēs strādājam pie savas programmas un citiem pasākumiem," atzina Truksnis.

Uz jautājumu, kurš ir lielāks zaudētājs no Jaunā viļņa aiziešanas, Jūrmalas mērs atbildēja izvairīgi.

"Nevienam no tā īsti liela labuma nav. Pēdējo gadu laikā man radās iespaids, ka Jaunais vilnis nedaudz pats šajā formātā ir noguris. Arvien pagurušāka visa tā lieta likās.

Varbūt šis Jaunajam vilnim būs jauns grūdiens Sočos, kur uz Olimpiādi ir saceltas viesnīcas, kas, protams, ir jāpiepilda," analizēja Truksnis, norādot, ka Jūrmalā nav bijusi atkarīga no viena pasākuma norises.

Jau vēstīts, ka runas par Jaunā viļņa aiziešanu no Jūrmalas sākās jau pērnā gada konkursa norises laikā, kad Krutojs bija ņēmis ļaunā Latvijas ārlietu ministra Edgara Rinkēviča pēdējā brīdī pirms konkursa noteikto aizliegumu Latvijā iebraukt Josifam Kobzonam, Valērijai un Oļegam Gazmanovam.

Versijas, kur šogad varētu notikt Jaunais vilnis, bijušas daudz, un izskatās, ka konkurss norisināsies Sočos. Tiesa, pats Krutojs oficiāli to vēl nav apstiprinājis, kas skeptiskākiem šovbiznesa aizkulišu pārzinātājiem liek šaubīties, vai Jaunais vilnis vispār šogad notiks.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!