Foto: Sputnik/Scanpix
Ukrainas Drošības dienests šonedēļ paziņoja, ka Krievijas pārstāvei "Eirovīzijā" Jūlijai Samoilovai liegta iebraukšana Ukrainā, kuras galvaspilsētā Kijevā maijā notiks starptautiskais dziesmu konkurss. Tagad tapis zināms – šis lēmums netiks mainīts.

Krievijas prezidenta Vladimira Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs pēc šī paziņojuma žurnālistiem izteica cerību, ka Ukraina šo lēmumu tomēr pārskatīs. Savukārt Eiropas raidorganizāciju savienība (EBU) izteica priekšlikumu, ka Jūlija varētu uzstāties video tiešraidē no Maskavas, nevis kāpt uz skatuves Kijevā.

Krievijas Pirmais kanāls šo piedāvājumu krasi noraidīja, nodēvējot to par dīvainu un pretrunā ar "Eirovīzijas" būtību. Savukārt, piektdien, 24. martā, tapis zināms, ka Ukrainas Drošības dienests negrasās piekāpties un mainīt savu nostāju par liegumu Jūlijai iebraukt valstī.

"Mēs savu pateicām. Esam izdarījuši visu, kas bija mūsu spēkos. Protams, ka Krievijas propagandisti tagad, un mēs jau to redzam kopš aizvakardienas, mēģina šo lēmumu izlocīt pa savam.

Mēs, protams, darīsim visu, kas ir mūsu spēkos, lai "Eirovīzija" Kijevā norisinātos bez jebkādiem starpgadījumiem. Bet jau tagad redzams, ka Krievija izmanto plašsaziņas līdzekļus, tajā skaitā arī lobistus Eiropā, lai diskreditētu šo lēmumu, kas pieņemts saskaņā ar likumdošanu," aģentūra UNIAN citējusi Ukrainas Drošības dienesta padomnieka Jurija Tandita sacīto.

Tāpat viņš uzsvēris, ka Drošības dienesta acīs attiecībā uz likumdošanu visi ir vienlīdzīgi. Tajā pašā laikā padomnieks arī norādījis – Ukrainas puse Jūlijai novēl veiksmi un panākumus.

"Viņa nepiedalījās nekādā atlasē. Viņa vienkārši tika iecelta par pārstāvi konkursā, un tas ir ciniski. Tagad mēs redzam šīs rīcības sekas," sacījis padomnieks.

Atgādinām, ka Ukraina, kur šogad notiks "Eirovīzija", aizliegusi Samoilovai uz trim gadiem iebraukt valsts teritorijā. Ukrainas Drošības dienests 22. martā izplatīja paziņojumu, ka šāds lēmums pieņemts, balstoties uz saņemto informāciju, ka dziedātāja ir pārkāpusi Ukrainas likumus, 2015. gadā apmeklējot Krievijas okupēto Krimu.

Samoilova toreiz uz koncertu Krimā ieradās taisnā ceļā no Maskavas, tādējādi pārkāpjot Ukrainas likumdošanu, kas Krimā ļauj iebraukt tikai caur Ukrainu.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!