Foto: Publicitātes foto
Ukrainas nacionālajā "Eirovīzijas" atlasē uzvaru guva dziedātāja Alina Pash ar dziesmu "Shadows of Forgotten Ancestors" – šīs dziesmas virzīšana lielajam konkursam bija gan tautas, gan žūrijas izvēle. Tomēr Alina Pash nekāps uz skatuves šā gada "Eirovīzijā".

Dziesma vēsta par ukraiņu tautas priekšteču godināšanu, dziesmā atainots Ukrainas pašreizējais noskaņojums saistībā ar Krievijas agresiju. Dziesma skan gan ukraiņu, gan angļu valodā un no tapšanas brīža daudziem simbolizēja ukraiņu tautas patriotismu.

Taču tad pati dziesmas autore krita nežēlastībā – atklājies, ka viņa, iespējams, nelegāli caur Krieviju devusies uz Krimu gadu pēc tās aneksijas. Ukrainā valda stingrs regulējums Krimas pussalas apmeklējumam. Izmeklēšanas dēļ Ukrainas raidorganizācija diskvalificējusi viņas dziesmu. Tā paziņojumā skaidrojusi, ka dziedātājas pārstāvis iesniedzis dokumentu viltojumus saistībā ar viņas vizīti Krimā 2015. gadā.

Arī cilvēki viņai uzbrukuši sociālajos tīklos, pārmetot viltus patriotismu.

Tāpēc māksliniece lēma, ka "Eirovīzijā" neuzstāsies: "Es negribu šo virtuālo naidu. Galvenais karš šobrīd ir ārējs, tas sākās 2014. gadā. Nevēlos būt šajā netīrajā stāstā. Ar smagu sirdi atsaucu savu kandidatūru kā Ukrainas pārstāve "Eirovīzijā". Man ļoti žēl," saviem 83 tūkstošiem "Instagram" sekotāju pavēstīja dziedātāja. Viņa uzsver, ka ir māksliniece, nevis politiķe.

Alina Pash Ukrainā zināma kā hiphopere, kas mūzikā ievij tautas folkmūzikas elementus.

To, ko Ukraina sūtīs uz "Eirovīziju", tuvākajā laikā jālemj Ukrainas raidorganizācijai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!