Foto: Publicitātes foto

Pēc skandāla ar sākotnēji izvēlēto dalībnieku lielajai "Eirovīzijai", Ukraina kā savu pārstāvi pieteikusi dziesmu, kas skatītāju balsojumā bija līdere, bet kopvērtējumā bija palikusi otrajā vietā. Ukrainu "Eirovīzijā" pārstāvēs "Kalush Orchestra" ar dziesmu "Stefania".

Ukrainas nacionālās atlases komiteja lēmusi, ka uz starptautisko dziesmu konkursu "Eirovīzija" šogad Itālijā tiks sūtīta dziesma "Stefania", ko izpilda "Kalush Orchestra". Šāds lēmums pieņemts pēc tam, kad nežēlastībā krita dziedātāja Alina Pash ar dziesmu ""Shadows of Forgotten Ancestors".

Alina Pash uzvarēja skatītāju balsojuma un žūrijas viedokļa kopvērtējumā, otrajā vietā atstājot "Kalush Orchestra".

"Kalush Orchestra" bija līderis publikas balsojumā, bet žūrija to vērtēja zemāk. Nu nolemts, ka Ukrainu "Eirovīzijā" pārstāvēs šie mākslinieki, jo tāda bijusi tautas izvēle.

Ansambļa solists Olehs Psiuks par šo pavērsienu ir sajūsmā: "Esmu pateicīgs visiem, kas mūs atbalstīja un novērtēja ar pirmo vietu. Mēs apsolām ikvienam ukrainim, ka attaisnosim jūsu izvēli. Mūsu valstij tik grūtajos laikos par sevi vēstīsim visai pasaulei – esam gatavi pārstāvēt Ukrainu Eiropā," viņš sacīja.

"Delfi" jau vēstīja, ka pirmā uzvarētāja Alina Pash atlasē startēja ar dziesmu, kas vēsta par ukraiņu tautas priekšteču godināšanu, dziesmā atainots Ukrainas pašreizējais noskaņojums saistībā ar Krievijas agresiju. Taču tad atklājās, ka māksliniece nelegālā veidā viesojusies Krimā gadu pēc tam, kad Krievija to anektēja.

Lielā "Eirovīzija" šogad notiks Turīnā, Itālijā, maija mēnesī. Latviju tajā pārstāvēs grupa "Citi zēni".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!