Foto: DELFI

19. augustā tika dota zaļā gaisma vienam no vērienīgākajiem sezonas televīzijas projektiem – šovam Jaunā talantu fabrika, kurā trīs mēnešu garumā varēsim sekot līdzi tam, kā dzimst jaunās Latvijas šovbiznesa leģendas.

Kopš šova sākuma pagājis gandrīz mēnesis, un jauno mūzikas censoņu izdarības, kurām ik uz soļa seko vairākas kameras, jau kļuvušas par vienu no apspriestākajiem šī brīža tematiem. Cilvēki diskutē, atbalsta, nopeļ un analizē to, kas notiek talantu šovā.

Savs analītiskais viedoklis ir arī aizvadītajā gadā notikušā talantu šova Okartes skatuve bijušajiem dalībniekiem, kuri tās nekautrējas arī paust publiski, sociālajos tīklos daloties ar savu milzīgo pieredzi un vērtīgiem padomiem.

Viena no populārākajām "okartietēm" Antra Stafecka secinājusi, ka "fabrikantiem" vairāk vajadzētu paust savu viedokli un atklāt savu personību, jo viņas pieredze liecina, ka skatītāji balso par harismu, talantu un spilgtu personību, nevis klusu un kūtru būtni.

Antra arī asi kritizējusi vadības lēmumu jau pirmajā nedēļā no šova izslēgt trīs dalībniekus.

Arī Okartes skatuves laureāts Mārtiņš Ruskis aktīvi seko līdzi jauno censoņu veikumam un pat aktīvi balso par savu koncerta favorītu vai favorīti, uzsverot, ka viņam nav žēl iztērēt santīmus par maksas zvanu, lai atbalstītu jaunos talantus. Savu balsi viņš gatavas atdot tam, kurš spējis viņu "paķert un aizkustināt".

Savukārt Okartes skatuves veterāne Madry jeb Madara Grēgere, kuras muzikālā karjera pagaidām gan nav uzņēmusi vērā ņemamus apgriezienus, mikroblogu vietnē vīterojusi un spriedusi, ka viņas favorīte jaunajā šovā esot Aminata, jo viņas priekšnesumi esot perfekti.

Oskars Deigelis, kurš šad tad Latvijas kultūras namos sniedz pa kādam koncertam, neslēpj, ka ar lielu prieku un smaidu vēro jaunā šova dalībniekus - viss esot smuki un forši, taču viņš ir pārliecināts, ka "okartiešus" vokālie pedagogi esot ņēmuši priekšā krietni vien stingrāk.

Arī Raitim Beķerim, kurš Okartes skatuves telpās pavadīja vienu nedēļu, bet pēcāk klāstīja, ka septiņu dienu laikā jau pamanījās iemantot atpazīstamību, par savu favorītu sauc šova vecāko dalībnieku Edgaru, pamatojot savu viedokli ar to, ka viņš izskatoties pēc gaiša un jauka cilvēka.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!