Foto: Privātais arhīvs

Pērnā gada rudenī iznāca amerikāņu dziedātājas Lady Gaga albums "Joanne". Par īstu hitu kļuva kompozīcija "Million Reasons", kam savu versiju tagad radījis arī latviešu čellists Mareks Radzēvičs (attēlā).

Skaidrojot, kāpēc izvēlējies tieši šo kompozīciju savā populārās mūzikas kaverversiju sērijā, Radzēvičs neslēpj – liels nopelns ir viņa draudzenei.

"Vispār Gaga uz kādu laiku bija pazudusi no apvāršņa, biju par viņu pavisam piemirsis. Bija vairākas dziesmas, kas man no viņas repertuāra ļoti patika. Sāku domāt, ko varētu taisīt, un zināju, ka vajadzētu kaut ko jaunu, kas nav daudz kaverēts. Draudzene ieteica paklausīties Lady Gaga jauno hitu "Million Reasons". Sākumā domāju, vai uz čella skanēs? Kā mēs visi esam pamanījuši, skan un pat ļoti, ļoti labi," atzīst pats mūziķis, kura kontā jau ir vairākas pasaulē labi zināmu dziesmu kaverversijas.

"Mūziku jūtu un ar attieksmi spēlēju jau no agras bērnības. Dzīve un pieredze man to ir iemācījusi. Tā iemācīja, ka katrai skaņai, ko izdvešam, ir nozīme. Esmu izdevis klasiskās mūzikas albumu "Romantic Cello", kurā iekļautas čella mūzikas pērles, un tagad pamazām tuvojos savam nākamajam loģiskajam mērķim – izdot albumu ar 21 populārās mūzikas kaverversiju," "Delfi Izklaidei" atklāj Mareks.

Starp citu, talantīgo čellistu redzēsim arī uz Latvijas Televīzijas konkursa "Supernova" skatuves – viņš par ceļazīmi uz "Eirovīziju" cīnīsies grupas "The HiQ" sastāvā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!