Aprit jau 41 gads kopš populārais latviešu dziedātājs Viktors Lapčenoks (attēlā) turpina aktīvi koncertēt – šovasar viņam ieplānotas vairākas lielas uzstāšanās. Mākslinieks joprojām jūtas jauns un atklāj, kas ir viņa enerģijas un dzīvesprieka pamatā.

"Pirmkārt, jau tas, ka es jūtos labi, darot to, kas man patīk. Man patīk dziedāt kopš brīža, kad Raimonds Pauls mani pierunāja - nu jau būs 41 gads.

Svarīgi jau jaunībā saprast, ka nekas nav mūžīgs un piedomāt pie tā, ko dara un neatļauties nekādas pārmērības - ne ēšanas, ne dzeršanas, ne pīpēšanas ziņā," sarunā ar DELFI Izklaide savu mūžīgās jaunības formulu atklāj Lapčenoks.

Viņš pats jau vairākus gadus nedzer un nesmēķē, kā arī ievēro zināmus ierobežojumus ēšanas ziņā. "Es cenšos ēst to, kas man garšo, taču ne tik daudz kā agrāk. Vajag ēst tikai tik daudz, lai tomēr paliktu sajūta, ka gribas vēl mazliet.

Tā kā man jau ir tas vecums, kad sportot sāk kļūt bīstami dzīvībai, ievēroju mierīgu dzīvesveidu, taču cenšos daudz laika pavadīt svaigā gaisā, kas ļoti svarīgi izskatam un pašsajūtai," stāsta populārais mūziķis.

Pirms koncertiem viņu iedvesmo sarunas ar cilvēkiem, un dziedātājs atzīst, ka joprojām jūtas kā jaunībā.

"Nezinu, kā izskatos no malas, bet es joprojām jūtos lieliski! Ar gadiem jau parādās visādas kaites, ar ko jācīnās, bet es vienalga jūtos jaunāks par saviem gadiem, un to man uz papīra ir ļoti daudz. Viss jau atkarīgs no garastāvokļa, bet tad, kad tas ir labs, man šķiet, ka man ir apmēram 30 gadu," spriež Lapčenoks.

Dziedātājs spriež, ka, ja jaunības gados nebūtu bijis tik trakulīgs, viņš izskatītos vēl labāk un arī balss būtu skanīgāka, taču Lapčenoks nav no tiem, kas nosodītu jaunatni par uzdzīvi.

"Es jau arī tāds pats biju! Kad es vēl nedziedāju, tā alkohola nebija tik daudz, es nodarbojos ar sportu, nepīpēju. Tad, kad sāku dziedāt, sākās, banketi, pasēdēšanas, un es sāku pīpēt un lietot alkoholu - dzīve sagriezās kājām gaisā.

Attiecībā uz mūsdienu jaunajiem dziedātājiem, domāju, ka viss atkarīgs no tā, kādi ir draugi un kādā kompānijā uzturies. Ja pašam galva strādā, nekas nav bīstams," uzskata Lapčenoks.

Leģendārais dziedātājs turpina uzstāties - uz Jāņiem viņš atkal muzicēs kopā ar Raimondu Paulu, sniedzot Līgo koncertu Rīgā, kā arī apsver piedāvājumu jūlijā priecēt tautu Zvejnieku svētkos. "Lai gan mums ir daudz jaunu dziedātāju un grupu, es cenšos turēties. Savu plauktiņu esmu atradis, tagad sēžu tajā plauktā," smejas Lapčenoks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!