Foto: Publicitātes foto

Noslēdzoties muzikālajam televīzijas šovam Koru kari 3, par uzvarētājiem kļuva Normunds Zušs un viņa vadītais Rēzeknes Zaļo pakalnu koris, iegūstot 10 tūkstošus eiro, kurus ziedot Rēzeknes slimnīcas Bērnu nodaļai.

Savukārt starp interneta komentētājiem izvērsusies plaša diskusija par to, vai tik Rēzeknes pilsētas dome korī nav ieguldījusi daudz lielākus līdzekļus, nekā iegūtā naudas balva.

"Rēzeknes novada dome mūs atbalstīja ar transportu, piešķirot autobusu, ar kuru devāmies uz šovu, bet Rēzeknes pilsētas dome atbalstīja mūs ar tērpu šūšanu un īri. Esmu pārliecināts, ka šie izdevumi nav mērāmi ar piecciparu skaitli. Mēs tomēr ieguvām 10 tūkstošus eiro, kurus ziedosim labdarībai pilsētas interesēs," sarunā ar DELFI Izklaidi stāsta Zušs.

Tāpat skatītāji satraucas, ka Latgale, par spīti tam, ka tiek vērtēts kā viens no nabadzīgākajiem Latvijas reģioniem, tomēr aktīvi balsojusi par savējiem, turklāt šī neesot pirmā reize, kad kādā no šoviem latgalieši sabalso par saviem novadniekiem.

"Tas ir mīts, ka mūsu atbalstītāji ir tikai no Latgales. Jā, protams, Latgale savus novadniekus atbalsta, taču esmu saņēmis vēstules no cilvēkiem, kuri dzīvo Ventspilī, Talsos, Liepājā, Cēsīs un citās Latvijas pilsētās. Šie cilvēki man ir rakstījuši, ka atbalsta Rēzeknes kori.

Es nedomāju, ka noteicošais faktors mūsu uzvarai bija tas, ka esam no Latgales. Cilvēkus vienkārši aizkustināja mūsu dziesmas un vienkāršība," saka Normunds.

Neskatoties uz to, ka skatītāju domas dalās par to, vai Rēzeknes koris bija pelnījis uzvaru, paši dalībnieki nedomā apstāties pie uzvaras šovā - koris turpinās koncertēt un uzstāties, jo jau šova laikā saņemts gana daudz uzaicinājumu sniegt koncertus.

"Mēs noteikti turpināsim dziedāt. Šova laikā saņēmu daudz piedāvājumu sniegt koncertus un uzstāties. Mēs šo iespēju izmantosim un savu darbību turpināsim. Arī uzvarot šovā, no dalībniekiem neatvadījos - sacīju, ka mēs atkal tiekamies otrdien mēģinājumā.

Savu kora nosaukumu mēs saglabāsim. Nosaukums Rēzeknes Zaļo pakalnu koris lieliski pauž visu, ar ko mūsu pilsēta ir raksturīga un cilvēkiem saistās - zaļā krāsa un pakalni. Mēs ar savu pilsētu lepojamies, tādēļ arī turpmāk koncertēsim, saucoties par Rēzeknes Zaļo pakalnu kori," nākotnes plānus ieskicē Zušs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!