Foto: Mango

Viens no leģendārās latviešu grupas Eolika četrotnes – dziedātājs Viktors Zemgals – 16. oktobrī Viesītē notikušajā koncertā bijis tik ļoti piedzēries, ka nav spējis iziet uz skatuves, tāpēc pārējie grupas dalībnieki nolēmuši savu vērienīgo tūri noslēgt bez viņa.

To, ka tautā iemīļotajam estrādes māksliniekam radušās nopietnas problēmas ar alkoholu, izklaides portālam Mango apstiprināja Eolikas jubilejas koncertturnejas rīkotājs Juris Milllers. Viņš gan uzsvēra, ka runāt par grupas izjukšanu esot pāragri un šo lēmumu varot pieņemt tikai paši grupas dalībnieki.

"Pasaules mūzikas vēsturē ir daudz gadījumu, kad grupas izjūk, apvienojas un atkal izjūk. Iespējams, kad cilvēks izgulēs paģiras, viņš sapratīs, ko ir izdarījis, bet šobrīd Eolika ir piekritusi uzstāties bez Viktora un pabeigt turneju trijatā," skaidroja Millers.

Viņš gan nenoliedza iespēju, ka Zemgals grupai turnejā līdz 18. decembrim, kad kinoteātrī Rīga paredzēts Eolikas pēdējais koncerts, varētu atkal pievienoties, tomēr pēc visiem pasākumiem, kuros viņš alkohola dēļ ir aizvainojis gan grupas dalībniekus, gan ar savu uzvedību paudis necieņu skatītājiem, nav zināms, vai pārējie mūziķi piekritīs tam, lai Zemgals atgriežas.

Lai gan līdz šim Zemgals ir bijis viens no tautā cienītākajiem dziedātājiem un reti pamanījies iekulties skandālos, Millers atzīst, ka, kungu labāk iepazīstot, radies iespaids, ka Zemgala tēls ir "mediju uzbūvēts mīts".

"Viņš ir pilnīgi pretējs tipāžs tam tēlam, ko par viņu radījuši mediji. Gada laikā es par to pārliecinājos, un varu arī teikt, ka viņa dzeršana bija sistemātiska, nevis nejaušība," atzīst Millers.

"Viktoram ir neadekvāta izpratne par savu statusu sabiedrībā, kā arī pēc izbalsošanas no šova Dziedi ar zvaigzni viņam radās psiholoģiska trauma, jo viņš nespēj atšķirt spēli un patiesas traģēdijas," iespējamos Zemgala alkoholisma iemeslus skaidro Millers, tomēr uzsver, ka tā ir dziedātāja privātā izvēle, un izsaka nožēlu, ka cilvēks tik cienījamā vecumā nespēj tikt galā ar savām problēmām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!