Foto: Privātais arhīvs

Pirms pieciem gadiem ar skandālu pametis Eoliku 30 gadu jubilejas tūres vidū, Viktors Zemgals (attēlā) tomēr atgriežas grupā, lai iepriecinātu klausītājus Eolikas 35 gadu jubilejā. Tiesa, viņš to uztver kā biznesa darījumu un cieņas paušanu faniem, ne sirsnīgu atkalredzēšanos ar kolēģiem.

"Uzskatu to par biznesa darījumu. Kad jūs ejat pieteikties darbā, jūs taču uzreiz nemeklējat domstarpības ar pārējiem kolēģiem? Ja piedāvā labu algu un izdevīgus nosacījumus, jūs piekrītat un vienkārši kā profesionālis labi izdarāt savu darbu," sarunā ar DELFI Izklaidi savu nostāju atklāj Zemgals.

Fani atcerēsies, ka grupas 30 gadu jubilejas koncerttūri Eolika beidza bez Zemgala, paziņojot, ka mūziķis izstājies it kā alkohola problēmu dēļ. Zemgals kolēģu apvainojumus atzina par pilnībā nepamatotiem un mēģināja mierīgi izrunāties ar pārējiem trim, bet tas neizdevās, un Eolikas biedru starpā radās dziļa plaisa.

Iekšējo nesaskaņu dēļ pat tika atcelts jubilejas tūres noslēguma koncerts. Pēc tam Zemgals atzina DELFI Izklaidei, ka ar Eolikas kolēģiem vairs nesarunājas un piedalās tikai pasākumos, kur tiek aicināts viens pats ar savu grupu.

Nu viņš nolēmis neiespringt uz veciem skandāliem un vienkārši darīt savu darbu kā profesionālis, nenolaižoties līdz privātu apvainojumu līmenim.

"Bija jāpārkāpj pāri saviem aizspriedumiem. Vienā brīdī tu sāc šķirot, vai tev tā informācija ir vajadzīga, vai ne. Tu šķiro, vai cilvēki tev rada pozitīvas vai negatīvas emocijas, un atkarībā no tā izvēlies, komunicēt vai nekomunicēt ar viņiem.

Ar saviem Eolikas kolēģiem komunicēšu tikai tik daudz, cik tas nepieciešams profesionālā sakarā, lai sniegtu labu priekšnesumu. Uz dzīvi skatos gaiši. Esmu vienojies par piedalīšanos visos tūres koncertos, ko kā profesionālis arī izdarīšu," uzsver Zemgals

Iespējams, zināmu lomu tajā, kāpēc Zemgals piekritis piedāvājumam atkal muzicēt Eolikas sastāvā, spēlē fakts, ka jubilejas koncertu pirmajā daļā viņam piedāvāta iespēja muzicēt kopā ar savu grupu, iepazīstinot tautu ar savu jauno, alternatīvo projektu.

Savukārt koncerta otrajā daļā uz skatuves jau kāps visa Eolikas četrotne kopā ar saviem labākajiem hitiem. Koncertu rīkotājs producents Juris Millers gan noliedz, ka Zemgalam privilēģija pirmo koncerta daļu spēlēt vienam piešķirta tāpēc, ka citādi mūziķis varētu atteikties no atkalapvienošanās ar bijušajiem kolēģiem.

Producents skaidro, ka Zemgala solo karjera šobrīd vienkārši atrodas tādā punktā, ka vērts to atsevišķi atrādīt Eolikas faniem. Pārējie grupas dalībnieki esot akceptējuši to, ka pirmā koncerta daļa veltīta Zemgalam vienam.

"Esmu drošs, ka skatītājiem šis koncerts sniegs tikai un vienīgi patīkamas emocijas, un tā būs fantastiska iespēja atkal redzēt kopā Eoliku," uzsver Millers, bilstot, ka no dalībnieku personiskajām nesaskaņām šajā sakarā vēlētos distancēties.

Eolikas 35 gadu jubilejas tūre sāksies jau 7. februārī. Pagaidām izsludināti divi koncerti - Vidzemes koncertzālē Cēsis un koncertzālē Rīga, bet tuvākajā laikā būs pieejamas biļetes uz citiem koncertiem visā Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!