Foto: DELFI

Pirmdien, 8. aprīlī, Rīgas klubā El Divino norisināsies starptautiskā jauno izpildītāju konkursa Jaunais vilnis 2013 Eiropas atlase, kurā par tiesībām pārstāvēt Latviju šajā popmūzikas dzīves notikumā cīnīsies krietns pulciņš pašmāju izpildītāju.

DELFI Izklaidi informēja konkursa pārstāvji, šobrīd zināmi 12 izpildītāji, kuri mēģinās iekarot bargās žūrijas simpātijas un izcīnīt ceļazīmi dalībai no 23. līdz 28. jūlijam Jūrmalā notiekošajā konkursā.

Starp atlases dalībniekiem ir tādi jau zināmi dziedātāji kā Okartes skatuves otrās sezonas uzvarētājs Mārtiņš Ruskis, Okartes akadēmijas zvaigznes Nikolajs Puzikovs un Samanta Tīna (attēlā), Daumants Kalniņš, kurš pērn saņēma Spēlmaņu nakts balvu par spilgtāko debiju mūziklā Parīzes Dievmātes katedrāle, un Dāvids Kalandija, kurš jau vairākkārt piedalījies dažādos konkursos.

Kā jau ierasts, starp Jaunā viļņa atlases dalībniekiem ir arī līdz šim mazāk zināmi skatuves mākslinieki - pirmdien uz skatuves kāps arī Dana o'Shee, Diana Moon & Ashley Washing, Dinara, Elisa, Kamilla, Jonny un Nikita, bet saraksts vēl tiks papildināts atlases dienā.

Tāpat Rīgā notiekošajā atlasē piedalīsies pārstāvji no Vjetnamas, Vācijas, Itālijas, Kubas, Lietuvas, Polijas, Somijas, Igaunijas un citām valstīm.

Visus pretendentus vērtēs žūrija, kuras sastāvā darbosies pats Jaunā viļņa "tēvs" Igors Krutojs ar saviem biedriem Aleksandru Revzinu un Aleksandru Rumjancevu, bet latviešus žūrijā pārstāvēs Intars Busulis un Inese Galante.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!