Foto: LETA
Komponists Helvijs Stengrevics sadarbībā ar dzejnieku Jāni Plotnieku 1988. gadā sarakstīja dziesmu |Zied birztalā bērzi”, kas radīta īpaši dziedātājam Žoržam Siksnam, pieskaņota tieši viņa balsij. Nu, pēc 32 gadiem, dziesma tiek nodota klausītāju vērtējumam.

Dziesma "Zied birztalā bērzi" ar Jāņa Plotnieka vārdiem tika uzrakstīta tālajā 1988. gadā, kad komponists Helvijs Stengrevics strādāja Latvijas Valsts filharmonijā un koncertēja kopā ar populāro latviešu dziedātāju Žoržu Siksnu. Tolaik dziesma tika radīta speciāli Siksnas balsij un viņa mūzikas stilam kopumā, portālu "Delfi" informē Stengrevics.

Lai gan Žoržam Siksnam dziesmu "Zied birztalā bērzi" bija ļoti paticis izpildīt savos koncertos, tomēr šo gadu laikā nevienu reizi netika veikts tās profesionālais skaņas ieraksts. Tagad, nejauši satiekoties dziesmas autoram un izpildītājam, tika lemts, ka beidzot – pēc 32 gadiem – šim ilgi lolotajam skaņdarbam jānonāk pie klausītājiem arī ieraksta veidā.
Abu mūziķu sadarbībā šī ir otrā dziesma ar Plotnieka vārdiem. Ar pirmo dziesmu "Un dzīvosi" viņi ieguva augsto ceturto vietu 1986. gada Latvijas Mikrofona dziesmu aptaujas noslēguma koncertā.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!