Foto: AFP/Scanpix
Piektdien, 20. martā, Eiropā varēs novērot daļēju Saules aptumsumu, un šīs retās parādības tuvošanās aizdomīgākos prātos sējusi bailes, ka tas ir signāls briesmīgiem notikumiem un, iespējams, pat pasaules galam.

Mācītājs Marks Blics no ASV intervijā amerikāņu portālam World Net Daily, kas sevi dēvē par "neatkarīgu ziņu portālu", pavēstījis, ka drīzais Saules aptumsums ir "kā ziņa no Dieva visai pasaulei".

Dieva kalps Saules aptumsumu sasaistījis ar pēc pāris nedēļām paredzēto Mēness aptumsumu, un tas Blicam licis aptvert, ka šādas debesu ķermeņu kustības ir brīdinošs signāls, kas vēsta par lielās tiesas dienas jeb pasaules gala tuvošanos.

Daļējs Saules aptumsums ir reta parādība - Eiropā tas pēdējo reizi novērots tālajā 1999. gadā. Dažas nedēļas vēlāk - 4. aprīlī - būs vērojams "asiņainais Mēness", un tas iekrīt ne tikai pavasara pirmajā dienā, bet arī ir ebreju reliģiskā kalendāra pirmā diena.

"Šādas nozīmīgas parādības reliģiskā jaunā gada sākumā ir pelnījušas uzmanību. Bībelē ir teikts, ka svētku dienās debesīs parādīsies zīmes, un šī ir ļoti svarīga norāde," skaidrojis mācītājs.

Tiek prognozēts, ka daļējs Saules aptumsums notiks arī šī gada 13. septembrī, bet piecpadsmit dienas vēlāk būs vērojams pēdējais "asiņainais Mēness" četru Mēness aptumsumu ciklā, un šo parādību drīzā tuvošanās daudziem šķiet kā brīdinājums gaidāmajām pasaules galam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!