ASV Nacionālā Aeronautikas un kosmosa administrācija (NASA) savā mājaslapā publicējusi fotogrāfiju (to var apskatīt šeit), kurā redzama kāda "sarkanās planētas" Marsa nogāze, taču virtuālie arheologi tajā saskatījuši "ēģiptiešu" skulptūras.

Pirmais šo neparasto veidojumu pamanījis NLO blogeris Skots Vorings, bet viņa kolēģi pēc tam izveidojuši video sižetu, kurā detalizēti izsekojama šo astronomu amatieru domu gaita.

Pēc viņu vārdiem, veidojumi uzskatāmi atgādina seno ēģiptiešu skulptūras, turklāt tās it kā speciāli novietotas tām paredzētā nišā un arī skulptūru materiāls pēc faktūras ievērojami atšķiras no nogāzes.

Virtuālie arheologi uzsver, ka zem statujas ir plāksne ar taisnstūrainām malām, turklāt tā izskatās kā cilvēka roku darināta. Iespējams, tur kādreiz atradies arhitektonisks ansamblis.

Līdz ar to NLO blogeru vidū aizsākušās diskusijas - vai marsieši viesojušies Senajā Ēģiptē, vai ēģiptieši bijuši kosmosā, tomēr racionālāki cilvēki iesaka vēlreiz pārdomāt, vai tik tas viss nav parastas ēnu spēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!