Foto: Vida Press
Amerikāņu kompānija "Armatrix" sākusi pārdot pirmo "gudro" pistoli iP1, kura, kā apgalvo tās izstrādātāji, samazinās ieroču zādzību gadījumu skaitu un to izmantošanu publiskās vietās.

Šis 22. kalibra ierocis nāk komplektā ar īpašu pulksteni, kas ar pistoli nodrošina identifikāciju radio viļņos. Šī pistole maksā 1399 ASV dolārus, bet komplektā ar pulksteni - 1798 dolārus. (Pagaidām gan to var iegādāties tikai Kalifornijas štatā.)

Kā vēsta amerikāņu mediji, kaujas gatavībā šī "gudrā" pistole ir vienīgi tad, ja ne vairāk kā 35 centimetru attālumā no tās atrodas pulkstenis ar RFID čipu. Identifikators, ko pulkstenis sūta uz ieroci, ir individuāls un to uzstāda katrs lietotājs atsevišķi.

Tāpat pistole aprīkota ar gaismas diožu indikatoru, kas gadījumā, ja pulkstenis ir nepieciešamajā attālumā, iedegas zaļā krāsā, un tas nozīmē, ka pistole ir gatava uguns atklāšanai.

"Armatrix" pārstāvji apgalvo, ka, pateicoties šāda aizsardzības sistēmai, ļaundaris nespēs pielietot nozagtu ieroci.

Jāpiebilst, ka šī cena gan ir visai augsta, ja salīdzina ar citu ieroču cenām ASV, - privātpersonas var nopirkt šaujamieročus arī par 150 vai 200 dolāriem. Piemēram, 9. kalibra "Baretta" maksā 569 dolārus, bet "Glock 17" - 599 dolārus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!