Pēc tam, kad interneta veikals "Amazon" paziņoja, ka tuvākajā nākotnē preču piegādei sāks izmantot bezpilota lidaparātus jeb tranus (drones), šī ziņa tiek uztverta gan kā joks, gan kā biedējoša vīzija.

Tehnoloģiju eksperti uzskata, kā šādus kompaktus lidojošus robotus drīz vien sāks izmantot ne tikai preču piegādei, bet arī militārām vajadzībām un citās dzīves jomās.

Par šo tēmu nolēmis pafantazēt arī amerikāņu dizaineris Alekss Kornels, kurš izveidojis nelielu video sižetu ar nosaukumu "Our Drone Future" ("Mūsu tranu nākotne").

Tajā viņš rāda, kā nākotnes pasaulē šie trani rūpēsies par drošību pasaulē, konkrētāk - darbosies ASV policijā.

Lai uzskatāmi nodemonstrētu savu ideju, autors izmantojis kadrus, kas Sanfrancisko ielās uzņemti no kvadrokoptera "DJI Phantom", kuriem piekombinējis grafiskus vizuālos efektus.

Kornela radītais trans spēj analizēt kustību un pat noteikt, kurš brauc un ko ved konkrētajā mašīnā - vai tas nerada kriminālu bīstamību. Tāpat pusautomātiskais trans spēj apsekot bīstamus rajonus, lai noteiktu, vai nav gaidāmi potenciāli draudi.

Tomēr šādi lidojoši uzraugi neiepriecinās visus pilsētas iedzīvotājus, un, kā redzams video sižetā, galvenais varonis iet bojā, pildot dienesta pienākumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!