Pēdējo pāris gadu laikā pasaule kļuvusi kā apsēsta ar autoerotisko "selfiju" uzņemšanas sērgu, taču no tehniskā viedokļa tā nav gluži pilnīga – lielākoties cilvēki pašportretos izskatās pēc pamuļķiem, jo spogulī viņi redzami kopā ar savu viedtālruni.

Tagad kompānija Istrategylabs prezentējusi ierīci, kas, visticamāk, radīs īstu revolūciju "selfiju" uzņemšanā, jo tiek prognozēts, ka ikvienam cilvēkam, kuram patīk sevi fotografēt, tā būs absolūti nepieciešama lieta.

Autori savu ierīci nosaukuši par S.E.L.F.I.E. (abreviatūra no vārdiem The Self Enhancing Live Feed Image Engine).

Tagad, lai uzņemtu rīta "selfiju", nevajadzēs izmantot pat viedtālruni - izstrādātāji nolēmuši, ka foto un video aparatūru var iemontēt tieši spogulī. Tāpēc viņi visparastākajā vannas skapītī iemontējuši vebkameru, kas pieslēgta pie Mac Mini datora.

Turklāt šī kamera ir noregulēta tā, ka atpazīst cilvēku sejas, un fotografē tikai tad, kad spoguļa priekšā stāvošais cilvēks smaida.

Tiek pieļauts, ka šī novatoriskā ierīce ar panākumiem tiks izmantota ne tikai privātu dzīvokļu vannasistabās, bet arī restorānu un naktsklubu tualetēs, kur kāre nofotografēties ir nesalīdzināmi lielāka.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!