Foto: RIA Novosti/Scanpix
460 kilometrus uz dienvidaustrumiem no Krasnojarskas Tubas upes krastā atrodas mazs ciematiņš Kočergino, un viens no tās iedzīvotājiem Valentīns Krasins izpelnījies visas Krievijas uzmanību – viņš labākajās krievu tradīcijas uzbūvējis neparastu mobilo pirti.

Kā vēsta Krievijas mediji, "zelta roku" īpašnieks lielu ciedru koka mucu savienojis ar laivas pamatni, ierīkojis tajā krāsni un to visu novietojis uz automašīnas piekabes. Tā kā ar šo konstrukciju Krasins katru dienu braukā pa ielām, viņš aptuveni tonnu smago agregātu pat saskaņojis ar miliciju.

Ideja par šādas pirts izveidošanu Krasinam radusies komandējuma laikā Maskavā - tur viņš uz ceļiem redzējis līdzīgas konstrukcijas un nolēmis pats izveidot kaut ko līdzīgu.

Rasējumi, materiālu sagāde un saskaņošana ar VAI aizņēmusi divarpus gadus, bet pirts viņam izmaksājusi 200 000 rubļu (aptuveni 3100 latus).

Mobilās pirts izgudrotājs tagad var braukt pie draugiem, kuriem mājās nav iesējas nopērties, kā arī ņemt to līdzi uz pikniku upes krastā.

Tā kā pirtī vienlaicīgi var pērties seši cilvēki, meistars uzsācis arī biznesu - viņš par visai prāvu samaksu pērties piedāvā ikvienam reģiona iedzīvotājam.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!