21. oktobrī platformā Kickstarter startēja līdzekļu ziedošanas kampaņa, lai varētu tikt lidojošo dēļu – hoverbordu – pirmās partijas ražošana. Kā zināms, ar šādu transporta līdzekli pārvietojās 1989. gada filmas Atpakaļ nākotnē 2 galvenais varonis.

Kopš šīs filmas iznākšanas entuziasti ne reizi vien centušies uzkonstruēt īstu hoverbordu, taču, šķiet, tikai tagad Kalifornijas firmai Hendo tas ir izdevies vispārliecinošāk.

Jebkurā gadījumā šim projektam noticējuši jau vairāk nekā 1700 cilvēki - "sponsori no tautas", kuri burtiski dažu dienu laikā projekta uzsākšanai ziedojuši 324 000 dolāru.

Tā kā šai kampaņai bija nepieciešami vien 250 tūkstoši, līdz 15. decembrim, kamēr notiks līdzekļu vākšana, summa vairākas reizes var pārsniegt nepieciešamo minimumu.

Hendo izstrādātais hoverbords lido divu līdz trīs centimetru augstumā virs zemes virsmas, un baterijas uzlāde pietiek aptuveni septiņām lidošanas minūtēm. Dēlis ir aprīkots ar četriem diskveida dzinējiem, kas veido magnētisko lauku, un var lidot virs gludas metāla virsmas.

Izstrādātāji sola, ka drīzumā, ja projekts būs veiksmīgs, viņi varētu uzbūvēt veselus atrakciju parkus, kur cilvēki varēs lidināties ar hoverbordiem.

Hendo hoverborda prezentācijas video

Attiecīgais fragments no filmas Atpakaļ nākotnē 2

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!