Foto: Publicitātes foto

Japāņu inženieri izstrādājuši neparastu maku "Living Wallet", kas patiesi spēj izraisīt revolūciju finanšu līdzekļu ekonomijas jomā.

Šis "dzīvais" maks jebkādā īpašnieka mobilajā ierīcē ir aprīkots ar pielikumu - personīgā budžeta plānotāju, kā arī apkopo informāciju par tā lietotāja iepirkšanās paradumiem, bet pēc tam pieņem lēmumu, vai saimniekam vajag veikt kārtējo pirkumu, vai tomēr labāk atturēties.

Gadījumā, ja līdzekļi īpašnieka kontā sāk beigties, ierīce iedarbina dažādus aizsargmehānismus - vispirms maks uz maziem ritentiņiem no sava saimnieka cenšas "aizbēgt", bet, ja tiek noķerts, tad sāk "kliegt".

Taču, ja arī tas nelīdz, maks savam saimniekam sāk sūtīt SMS ziņojumus ar lūgumu palīdzēt mammai vai jebkuram citam cilvēkam, kas iepriekš norādīts.

Savukārt, ja naudas īpašnieka kontā ir pietiekami, maks pārvēršas par "staigājošu padomdevēju" un sniedz ieteikumus par pašiem populārākajiem un izdevīgākajiem pirkumiem interneta veikalā "Amazon".

Pagaidām gan nav zināms, vai šis neparastais izgudrojums tiks ražots rūpnieciskos apjomos un vai nonāks brīvā tirdzniecībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!