Foto: LETA

Diētas ārste un Rīgas Stradiņa universitātes studiju programmas Uzturs vadītāja Lolita Neimane ikdienā ir aktīva dažādu aplikāciju izmantotāja viedtālrunī, kas ir neaizstājams palīgs arī viņas darbā.

Lai ātri un efektīvi sazinātos ar studentiem, Neimane izmanto iespēju telefonā lasīt e-pastus un atbildēt uz tiem. Savukārt informācijas meklēšanai noder Google lietotne, bet Google Translate kalpo kā vārdnīca un lieliski palīdz, ja aizmirsies kāds vārdiņš.

"Kopš mans dēls strādā Latvijas vēstniecībā Minskā, savu ikdienu nevaru iedomāties bez Viber un WhatsApp - tās ir gan ērtas, gan ļoti noderīgas un uzreiz var nosūtīt arī foto. Starp citu, tās lieliski noder arī iepērkoties, kad ne vienmēr uzreiz var izvēlēties vajadzīgo. Arī Skype var ļoti ērti izmantot telefonā," stāsta Neimane.

Arī profesionālajās konferencēs viedtālrunis ir neaizstājams - to var izmantot pierakstu veikšanai vai svarīgākā ierakstīšanai un arī, lai dalītos ar iespaidiem sociālajos medijos. "Ja esmu kādā konferencē, tur redzēto, izmantojot tālruni, varu uzreiz nofotografēt un iemūžināt Facebook, kā arī nofilmēt, ja nepieciešams," atzīst Neimane.

Ceļojot ar auto, Neimane bieži izmanto navigācijas un satiksmes informācijas lietotni Waze, kas palīdz nokļūt galamērķī raiti un bez raizēm. Viņa gan piebilst, ka vienmēr jābūt arī telefona lādētājam, kas noder, ja telefons izlādējas, un kartei, ja nu tomēr ir nepieciešami tradicionālie informācijas avoti.

Jautāta, vai izmanto kādas īpašas lietotnes saistībā ar savu profesiju, Neimane atzīst, ka vairāk paļaujas uz režīma un jaunu paradumu ieviešanu uzturā un fiziskajās aktivitātēs, nevis atskaitīšanos par apēstajām kalorijām un nostaigātajiem metriem telefonā, taču šādas lietotnes viņa noteikti vērtē pozitīvi, un tās aktīvi izmanto gan viņas studenti, gan klienti.

No populārākajām viņa min Endomondo, kas, nodarbojoties ar izvēlēto sporta veidu, fiksē ātrumu, laiku, veikto attālumu un sadedzinātās kalorijas, kā arī atzīmē maršrutu kartē.

Šo aplikāciju var sinhronizēt ar MyFitnessPal, kas palīdz uzskaitīt apēstās kalorijas un ievērot diētas mērķus. Savukārt WaterBalance palīdz uzmanīt nepieciešamo ūdens patēriņu, vadoties pēc individuālajiem lietotāja parametriem.

Cita ērta lietotne fizisko aktivitāšu fiksēšanai, tostarp nostaigātā attāluma uzskaitei, ir RunKeeper.

Lai ikviens Latvijas iedzīvotājs varētu pēc iespējas pilnvērtīgāk izmantot savu viedtālruni, Latvijas Mobilais Telefons (LMT) radījis "Viedtālruņa zinību ciemu", kurā iespējams uzzināt un iemācīties daudz jauna par viedtālruņa sniegtajām iespējām. Plašāka informācija pieejama šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!